«ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΓΙΑΝΟΥΚΟΒΙΤΣ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ»

Ο Urmas Paet, υπουργός Εξωτερικών της Εσθονίας επιβεβαίωσε ότι η καταγραφή της συνομιλίας του με την επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Catherine Ashton, είναι αυθεντική. Στη συνομιλία αυτή, ο Urmas Paet είπε ότι οι ελεύθεροι σκοπευτές που πυροβόλησαν διαδηλωτές και αστυνομικούς στο Κίεβο είχαν προσληφθεί από τους ηγέτες της Μαϊντάν…

Ο Εσθονός Υπουργός Εξωτερικών είπε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ότι μίλησε με την Catherine Ashton την περασμένη εβδομάδα αμέσως μετά την επιστροφή του από το Κίεβο, αλλά απέφυγε περαιτέρω σχόλια, λέγοντας ότι θα πρέπει να «ακούσει πρώτα την ταινία.”

“Είναι πολύ απογοητευτικό το γεγονός ότι η εν λόγω ηχογράφηση έλαβε χώρα. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η συζήτηση μεταφορτώθηκε [στο διαδίκτυο] σήμερα», τόνισε.

«Η συνομιλία μου με την Ashton έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα, αμέσως μετά την επιστροφή μου από το Κίεβο, όταν ήμουν ήδη στην Εσθονία,” πρόσθεσε ο Paet.

Το RT επικοινώνησε με εκπρόσωπος της Ashton, Μάγια Κοτσιγιάντσιτς, που είπε: «δεν σχολιάζω τηλεφωνικές συνομιλίες που έχουν διαρρεύσει.”

RT

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ