ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – 92 ΈΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 100 ΕΚΑΤ.

EKATOMΜπορεί στην Ελλάδα η ύφεση να έχει χτυπήσει σχεδόν όλους τους Έλληνες ωστόσο υπάρχουν συμπολίτες μας που ακόμα και σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς πλουτίζουν και αυξάνουν την περιουσία τους…

Έτσι, όπως αποκαλύπτει η Knight Frank στην έρευνά της, Wealth Report, 92 Έλληνες έχουν αυτήν την στιγμή περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια περιουσία. Παράλληλα σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, στην Ελλάδα πέρσι υπήρχαν 721 πολυεκατομμυριούχοι.Και αυτό ενώ ο πληθυσμός των πολυεκατομμυριούχων της Ελλάδας ανερχόταν το 2003 σε 571 και το 2012 σε 709.

Παράλληλα στην έρευνα τονίζεται πως η ελληνική οικονομία παρά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, θα προσφέρει στους επενδυτές περισσότερες ευκαιρίες πλουτισμού τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της, το «κλαμπ» των Ελλήνων πολυεκατομμυριούχων θα μετρά 864 μέλη σε δέκα χρόνια από σήμερα, το 2023.

Σύμφωνα με την βρετανική εταιρεία, η αύξηση των πολυεκατομμυριούχων οφείλεται στην αύξηση του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών: «Η ελληνική οικονομία μπορεί να παρέμεινε σε ύφεση τον τελευταίο χρόνο, όμως, οι μετοχές στο Χρηματιστήριο της Αθήνας ενισχύθηκαν κατά 25% και όλοι προβλέπουν ότι η χώρα θα βγει επιτέλους από την ύφεση κατά τον επόμενο χρόνο», αναφέρεται στην έκθεση.

Σε κάθε περίπτωση, τα πλούτη των Ελλήνων μάλλον θα αργήσουν να επιστρέψουν στα προ της κρίσης επίπεδα, αφού η Knight Frank διαπιστώνει πως το πλήθος των πολυεκατομμυριούχων της χώρας παραμένει κατά 19% μικρότερο σε σχέση με το 2007.

koolnews.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ