ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΩΝ ΣΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ

Οι παγκόσμιες κλιματικές αλλαγές αναμένεται να οδηγήσουν σε πιο …ανήσυχες πτήσεις, τουλάχιστον, όταν κάποιος διασχίζει τον Ατλαντικό Ωκεανό…

Πέρυσι δύο Βρετανοί περιβαλλοντολόγοι σε εργασία τους που δημοσιεύθηκε, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσο αυξάνεται το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, τόσο θα αυξάνεται η ένταση και η συχνότητα των αναταράξεων κατά τη διάρκεια των πτήσεων: «Τα αποτελέσματα μας δείχνουν ότι η κλιματική αλλαγή θα οδηγήσει σε πιο …ανήσυχες υπερατλαντικές πτήσεις από τα μέσα αυτού του αιώνα. Η χρονική διάρκεια των ταξιδιών θα επιμηκυνθεί, και η κατανάλωση καυσίμου, αλλά και οι εκπομπές αερίων θα αυξηθούν.

»Οι αερομεταφορές είναι εν μέρει υπεύθυνες για την αλλαγή του κλίματος, αλλά τα ευρήματά μας δείχνουν για πρώτη φορά, ότι η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να τις επηρεάσει. Πολλοί ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας επιβεβαίωσαν ότι τα περιστατικά αναταράξεων φαίνεται να αυξάνονται.»

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ :

• Προσδεθείτε. Οι ειδικοί λένε ότι θα πρέπει να φοράμε τη ζώνη συνεχώς. Ο Σύλλογος Αεροσυνοδών συστήνει, ” Οι επιβάτες θα πρέπει να έχουν δεμένη τη ζώνη καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης – ακόμη και αν η ένδειξη της ζώνης ασφαλείας είναι απενεργοποιημένη . ”

• Μην αφήνετε ανοικτές τις πόρτες των ντουλαπιών πάνω από το κεφάλι σας. Αν χρειαστείτε κάτι, πάρτε το, και κλείστε πάλι την πόρτα.

• Εάν υπάρχει άδειο κάθισμα δίπλα σας, μην αφήνετε μεγάλα αντικείμενα, χωρίς να τα δένετε.

• Εάν σηκωθείτε από το κάθισμά σας, να κρατιέστε από τις πλάτες των καθισμάτων, ή τα ντουλάπια δεξιά και αριστερά όταν περπατάτε.

• Μη διανοηθείτε να κρατάτε το μωρό σας στην αγκαλιά σας, αντί να το έχετε στις συγκεκριμένες θέσεις ασφαλείας για μωρά. Εκτός αν το όνομά σας είναι Κλαρκ Κεντ, και είστε πιο δυνατοί από τις δυνάμεις που δημιουργούνται από τις αναταράξεις…

• Αν βρεθείτε σε τέτοια κατάσταση, να ακούτε τις ανακοινώσεις και να ακολουθείτε τις οδηγίες. Όταν ηρεμήσουν τα πράγματα, να προσέχετε όταν ανοίγετε τα ντουλάπια.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ