ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ Α’ ΔΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η υπόθεση με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ στις οποίες εμπλέκονταν τουλάχιστον δέκα εφοριακοί, με την αμέριστη βοήθεια της περίφημης λίστας Λαγκάρντ, επέφερε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στην διευθύντρια της Α’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης Μ. Γ.-Κ…

Η συμβολή της λίστας έγκειται στο γεγονός ότι ενώ η εν λόγω εφοριακός από την σύλληψή της αρνείτο κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή της στο σκάνδαλο, η εμφάνιση του ονόματός της σε ελβετικό λογαριασμό που περιείχε 700.000 ευρώ, την έκαναν να αλλάξει ρότα. Παραδέχτηκε ότι αποτελούσε μέλος του κυκλώματος που λυμαινόταν δημόσιο χρήμα στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και ακολούθησε η καταδίκη της από το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης.

Να θυμίσουμε ότι ισόβια κάθειρξη επιβλήθηκε και σε δύο ακόμη υπαλλήλους, τους Ε.Β. και Π.Τ., που εμπλέκονταν στο σκάνδαλο και ήταν προϊστάμενοι του τμήματος ΦΠΑ της Α’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης.

Η συγκεκριμένη δικογραφία που αφορούσε στην Α’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης προξένησε ζημιά στο δημόσιο που υπολογίζεται σε 1 εκατ. ευρώ.

Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε άλλους τρεις εφοριακούς, σε ποινές από φυλάκιση τεσσάρων ετών έως κάθειρξη δέκα χρόνων, αλλά αποφάσισε να τους αφήσει ελεύθερους ενόψει του εφετείου υπό τον όρο της καταβολής χρηματικών εγγυήσεων.

Μέχρι στιγμής έχουν καθίσει στο εδώλιο και κρίθηκαν ένοχοι για το συγκεκριμένο σκάνδαλο περισσότεροι από δέκα εφοριακοί, από τους οποίους κάποιοι εκτίουν ποινές εγκλεισμού, ενώ αρκετές ακόμη υποθέσεις της ίδιας ‘κομπίνας’ εκκρεμούν στα ποινικά δικαστήρια.

olathessaloniki.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ