ΠΏΣ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ

Ένα από τα πράγματα που έχει αλλάξει στις προσλήψεις είναι η χρήση της τεχνολογίας. Σύμφωνα με τον Άλεξ Ντούζετ, διευθύνοντα σύμβουλο και συνιδρυτή της TheLadders, η εξάπλωση της κινητής τεχνολογίας αλλάζει δραματικά το πεδίο των προσλήψεων…

«Η επανάσταση στην εύρεση εργασίας από τη μετάβαση από το Διαδίκτυο στα κινητά μπορεί να είναι όσο σημαντική ήταν η μετάβαση από τις μικρές αγγελίες στις διαδικτυακές αγγελίες», λέει.

Τα κινητά προσφέρουν ευκολία, αμεσότητα και απλούστευση στη διαδικασία πρόσληψης. Ο Ντούζετ επισημαίνει ότι υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για ιστότοπους που να μπορούν να προβληθούν σε κινητές συσκευές και εφαρμογές ευρέσεως εργασίας σε κινητά.

Διαβάστε ακόμη: Πώς να γίνετε παραγωγικοί, σε δέκα απλά βήματα

Πως μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτό; Ιδού μερικές συμβουλές από τον Ντούζετ και τηνΑμάντα Ογκουστίν, ειδική ευρέσεως εργασίας στην TheLadders.

Καταλάβετε τις τάσεις στις προσλήψεις
Αν διστάζετε να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας για την εύρεση εργασίας ίσως να οφείλεται στο ότι δεν έχετε αντιληφθεί τις αλλαγές που έχουν επέλθει στις προσλήψεις. «Η κινητή τεχνολογία δίνει την ευκαιρία σε όσους αναζητούν εργασία να το κάνουν με βολικό τρόπο ενώ εκτελούν τις καθημερινές τους δραστηριότητες», λέει ο Ντούζετ. Προσθέτει ότι «η κινητή τεχνολογία επιτρέπει τη μετατροπή του χρόνου που θα απαιτείτο για εύρεση εργασίας με τον παραδοσιακό τρόπο σε χρήσιμο χρόνο».

Χρησιμοποιείστε εφαρμογές για να γλιτώσετε τις χρονοβόρες διαδικασίες αιτήσεων
Παλιά ήταν σχετικά δύσκολο να έχει κανείς άμεση επαφή με έναν εργοδότη. Η γραφειοκρατία που απαιτούνταν έκανε τους υποψήφιους να αφιερώνουν μέρες ή και εβδομάδες μέχρι να μάθουν αν θα τους καλούσαν σε συνέντευξη. Οι νέοι δικτυακοί τόποι και εφαρμογές για κινητά επιτρέπουν σε όσους αναζητούν εργασία να παρακάμπτουν την εταιρική γραφειοκρατία και να έρχονται γρήγορα σε επαφή με πιθανούς μελλοντικούς εργοδότες.

Συνεχίστε να ψάχνετε – όπου κι αν είστε
Η εύρεση εργασίας ήταν πάντα πλήρης απασχόληση – αυτό δεν έχει αλλάξει. Όμως η Ογκουστίν λέει ότι χάρη στην κινητή τεχνολογία αυτό πλέον μπορεί να γίνει από οπουδήποτε. «Κάντε χρήση των εφαρμογών ευρέσεως εργασίας για κινητά για να εντοπίσετε επαγγελματικές ευκαιρίες, επικοινωνήστε με τους εργοδότες και διευρύνετε το δίκτυό σας».

Δραστηριοποιηθείτε τώρα
Όσοι χρησιμοποιούν κινητή τεχνολογία για εύρεση εργασίας έχουν πλεονέκτημα σε ταχύτητα και ευκολία. «Αν βρείτε μια δουλειά που σας ταιριάζει και σας ενδιαφέρει, μην περιμένετε», λέει η Ογκουστίν. «Αξιοποιείστε τις εφαρμογές ευρέσεως εργασίας για κινητά και αξιολογείστε και κυνηγήστε τις θέσεις τη στιγμή που αναρτώνται».

Παραμείνετε σχετικοί με το αντικείμενο
Η Ογκουστίν τονίζει ότι η συνάφεια της θέσης που σας ενδιαφέρει με τα προσόντα και τις ικανότητές σας είναι καθοριστικός παράγοντας στην εύρεση εργασίας, και προτείνει τις παρακάτω συμβουλές για να το εκμεταλλευτείτε αυτό:

  • Ασχοληθείτε με ευκαιρίες για τις οποίες έχετε τα βασικά προσόντα
  • Μελετήστε κάθε προσφορά θέσης εργασίας ώστε να προβάλετε τα συγκεκριμένα πλεονεκτήματά σας και τα προσόντα σας.
  • Είναι σημαντικό το βιογραφικό σας να είναι συναφές με αυτό που μελετάτε σαν πιθανή θέση.
  • Χρησιμοποιείστε πολλαπλές μεθόδους για να βρείτε τις περισσότερες δυνατές προσφορές εργασίας που σας ταιριάζουν.
  • Να αναζητείτε θέσεις εργασίας στο διαδίκτυο μέσω της κινητής σας συσκευής και να κάνετε χρήση του επαγγελματικού σας δικτύου.

Όμως το βάρος της προσαρμογής στην κινητή τεχνολογία δεν είναι μόνο από την πλευρά όσων αναζητούν εργασία. Ο Ντουζέτ τονίζει ότι οι εργοδότες πρέπει να ενσωματώσουν την κινητή τεχνολογία στη στρατηγική προσλήψεών τους, αλλιώς κινδυνεύουν να μην εντοπίσουν ταλαντούχους ανθρώπους.

fortunegreece.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ