ΣΚΥΛΑΚΙ ΣΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΒΕΒΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟ ΧΑΡΗ ΣΕ ΕΝΑ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ – ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΒΟΤΚΑΣ

Vodka Η ιδιοκτήτρια του Τσάρλι, Μαλτέζικο τεριέ, τον πήγε εσπευσμένα στο Ιατρείο Έκτακτης Ανάγκης και Ατυχημάτων Ζώων, επειδή είχε γλύψει αντιψυκτικό από το δάπεδο του γκαράζ της…

Οι κτηνίατροι εκτός από τη διάγνωση που έκαναν, ότι δηλαδή το σκυλάκι είχε δηλητηριαστεί  από αιθυλενογλυκόλη, πήραν και γρήγορα …«στροφές»: άρχισαν λοιπόν να ρίχνουν στο στομάχι του Τσάρλι -με σωλήνες μέσω της μύτης του- βότκα.

Η αιθανόλη της βότκας μεταβάλλει τη χημική αντίδραση που προκαλεί το ψυκτικό όταν διαχωρίζεται στο ήπαρ, προλαμβάνοντας τη νεφρική ανεπάρκεια, είπαν οι κτηνίατροι από το Ιατρείο Έκτακτης Ανάγκης και Ατυχημάτων Ζώων στη Μελβούρνη, σημειώνοντας ότι: «Στην πραγματικότητα ο Τσάρλι ολόκληρο το Σαββατοκύριακο, βρισκόταν σε …πάρτι».

Στο μικρό τεριέ δόθηκαν 70cl – ένα ολόκληρο μπουκάλι – βότκα σε περίπου δύο ημέρες, και στο τέλος, δεν εμφάνισε καθόλου σημάδια νεφρικής ανεπάρκειας.

«Απλά κοιμόταν, και κοιμόταν, και κοιμόταν» είπε η ιδιοκτήτριά του. «Ήταν σίγουρα μεθυσμένος, παραπατούσε, όπως και ένας μεθυσμένος άνθρωπος. Ήταν μια κατάσταση στενάχωρη, αλλά και ξεκαρδιστική την ίδια στιγμή.»

independent.co.uk

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ