ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΓΗ ΘΕΣΣΑΛΙΣ» ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟ Δήμος Λαρισαίων ως εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης με τίτλο «Γίνε Παραγωγός» ανακοινώνει τη δημιουργία της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης  “ΓΗ ΘΕΣΣΑΛΙΣ”.

Το έργο «Γίνε Παραγωγός» περιελάμβανε ένα πλέγμα δράσεων που αφορούσαν στον εντοπισμό, την κατάλληλη προετοιμασία, εκπαίδευση και ολοκληρωμένη συμβουλευτική υποστήριξη 80 ανέργων με σκοπό την επαγγελματική δραστηριοποίησή τους στην παραγωγή και προώθηση επιλεγμένων οπωροκηπευτικών προϊόντων και αρωματικών φυτών.

Στα αποτελέσματα του προγράμματος, που το σύνολο του πρακτικού μέρους του, πραγματοποιήθηκε στον Δημοτικό Λαχανόκηπο, έκταση του οποίου παραχωρήθηκε για την υλοποίηση του προγράμματος, συμπεριλαμβάνεται και η δημιουργία της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης “ΓΗ ΘΕΣΣΑΛΙΣ,” στη σύσταση της οποίας προχώρησαν σαράντα έξι (46) εκ των ωφελουμένων και η οποία αποτελεί καινοτομία για το Δήμο Λαρισαίων, δεδομένου ότι μέσω των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, παρέχονται νέες ευκαιρίες για την κοινωνική διεύρυνση της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας, με την ενίσχυση της «Κοινωνικά προσανατολισμένης επιχειρηματικότητας».

Στο πλαίσιο υποστήριξης των βημάτων της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης “ΓΗ ΘΕΣΣΑΛΙΣ”, ο Δήμος Λαρισαίων βρίσκεται στο πλευρό των ωφελουμένων με έμπρακτο τρόπο. Παραχώρησε «άδεια πωλητή» των προϊόντων της για τις λαϊκές αγορές της Λάρισας, καθώς και 3 σταθερά σημεία πώλησης των προϊόντων της, σε κομβικά σημεία της πόλης.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  να επισκεφτούν την ιστοσελίδα  www.gineparagogos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ