ΝΤ ΑΔΕΔΥ: ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

παπαποΚάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους  να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 , καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Πλατεία Ταχυδρομείου, απηύθυνε σήμερα η διοίκηση του ΝΤ Λάρισας της ΑΔΕΔΥ επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, συνεχίζοντας το έργο της διάλυσης του Δημόσιου Τομέα,

προχωρούν  στο κλείσιμο δεκάδων φορέων και την απόλυση των εκεί εργαζόμενων.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ν.Τ. Δημήτρης Παπαποστόλου, το νομοσχέδιο του ΥΔΜΗΔ που βρίσκεται προς ψήφιση στη Βουλή είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό για τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης αναφορικά με το Δημόσιο Τομέα.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός μικρού και απόλυτα ελεγχόμενου  δημοσίου.

Παράλληλα επεσήμανε ότι στο όνομα της ατομικής αξιολόγησης εισάγεται η υποχρεωτική ποσόστωση. Με αυτό το τρόπο το 15% των Δημοσίων Υπαλλήλων, κάθε φορά, θα αποτελεί την ανεξάντλητη «δεξαμενή» των διαθεσιμοτήτων- απολύσεων του επόμενου διαστήματος.

«Η ίδια μεθόδευση επιχειρείται με την ενσωμάτωση νομοθετικής ρύθμισης  για τον επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων χιλιάδων εργαζομένων σε αορίστου χρόνου  Η πραγματική πρόθεση της εκ των υστέρων αλλαγής των όρων της μετατροπής αυτής, είναι ότι με αυτόν τον τρόπο, εύκολα, θα οδηγηθούν σε απόλυση κατά χιλιάδες οι «ακριβοί» εργαζόμενοι ΙΔΑΧ, για να αντικατασταθούν με «ωφελούμενους» των 490 ευρώ, χωρίς εργασιακά δικαιώματα .

H επίκληση των προβλημάτων δομής και λειτουργίας του Δημοσίου Τομέα, είναι προσχηματική. Στόχος της Κυβέρνησης, όπως αποτυπώνεται και στη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία, δεν είναι η αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, αλλά η νομιμοποίηση διαδικασιών που οδηγούν στην ανεργία εκατοντάδες υπαλλήλους, η δημιουργία μιας μεγάλης δεξαμενής με χιλιάδες υπό απόλυση εργαζόμενους και  φυσικά η εκχώρηση νευραλγικών, αλλά και κερδοφόρων τομέων του δημοσίου στον ιδιωτικό  τομέα.

Παράλληλα προωθούνται οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που αποσκοπούν στην έμμεση κατάργηση της μονιμότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαποστόλου, καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει το απαράδεκτο νομοσχέδιο που προωθεί το κλείσιμο δεκάδων φορέων του Δημοσίου και την απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ