ΑΠΟ ΜΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΩΜΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΞΥΝΟΙΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

9Ο 16χρονος Νίκος γεννήθηκε σε μια βιομηχανική πόλη της  Γερμανίας όπου διέμενε μέχρι πριν τέσσερα  χρόνια. Οι γονείς του εργάζονταν σαν βιομηχανικοί εργάτες και το 2011 πήραν την απόφαση να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να εγκατασταθούν στην Οξύνοια Καλαμπάκας,…

ένα ορεινό χωριό της Πίνδου σε υψόμετρο 700 μέτρων,  με κύρια δραστηριότητα την εκτροφή ζώων και την δημιουργία κτηνοτροφικής μονάδας.

Ο Νίκος σήμερα πηγαίνει στην Γ’ Γυμνασίου σε ένα σχολείο που αποτελείται από 10 μαθητές όσοι και οι καθηγητές του. Μάλιστα οι συμμαθητές του δεν είναι απο το ίδιο χωριό αλλά μετακινούνται από διάφορους οικισμούς και χωριά, και διανύουν μέχρι και 30 χιλιόμετρα  απόσταση για να φθάσουν κάθε πρωί στο σχολείο.

Ο Νίκος ασχολείται και ο ίδιος τις απογευματινές ώρες με την μονάδα και τα ζώα, ενώ παίζει ποδόσφαιρο στην ποδοσφαιρική ομάδα της περιοχής και όπως αναφέρουν οι συμμαθητές και καθηγητές είναι και…ταλαντούχος!

Στο μικρό βίντεο που ακολουθεί ο Νίκος περιγράφει με παραστατικό τρόπο την ζωή των γονιών στο χωριό, και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για να συντηρήσουν την κτηνοτροφική εκμετάλλευση και να εξασφαλίσουν το οικογενειακό εισόδημα.

)
lifo.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ