ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΧΩΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ Ν. ΠΟΥΤΣΙΑΚΑ

ΚΑΛΟΧΩΡΙΑπό τη γενέτειρα του υποψηφίου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Νίκου Πουτσιάκα, το Καλοχώρι Λάρισας, ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία της περιφερειακής κίνησης «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ – Ανοικτή Αλληλέγγυα Παρέμβαση».

Ο Νίκος Πουτσιάκας, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Καλοχώρι, θέλησε, ως ένδειξη τιμής, με αυτόν τον συμβολικό τρόπο να αναδείξει την αξία του να τιμάται ο τόπος προέλευσής μας. Το να μην ξεχνάμε από πού προερχόμαστε είναι ιδιαίτερα σημαντικό, διότι μας βοηθά να μην χάνουμε την επαφή με την καθημερινή κοινωνική πραγματικότητα, που πρέπει να είναι και ο οδηγός των πράξεών μας ιδιαίτερα όταν ασχολούμαστε με τα κοινά.

Τον Νίκο Πουτσιάκα, ο οποίος συνοδεύονταν από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Λάρισας, Νίκο Σαμαρά, και υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους, υποδέχθηκαν οι συγχωριανοί του στο κοινοτικό  καφενείο το οποίο ήταν κατάμεστο.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, αφού εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ανέλαβε την ευθύνη να είναι επικεφαλής ενός νέου σχήματος, ανέλυσε το ιδεολογικό και πρακτικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί το σχήμα που εκπροσωπεί και υπενθύμισε την ιδιαίτερη εμπειρία που κατέχει στα ζητήματα της περιφέρειας και της περιφερειακής ανάπτυξης εν γένει, την οποία έχει αποκτήσει τόσο ως, επί σειρά ετών, ειδικός επιστήμονας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όσο και ως επιστημονικός συνεργάτης σε αναπτυξιακά θέματα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και σε άλλους συναφείς φορείς σε τοπικό και υπερτοπικό επίπεδο.

Παρουσίασε εν συντομία ενδεικτικές περιπτώσεις παρεμβάσεων, που μπορεί και οφείλει να  αναλάβει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ζήτησε την στήριξη στο νέο εγχείρημα, το οποίο είναι πραγματικά μια διαφορετική πρόταση, ρεαλιστική και πραγματοποιήσιμη και βρίσκεται στον αντίποδα των παθογενειών που μας οδήγησαν  στην δραματική κατάσταση την οποία βιώνουμε και πρέπει να ανατρέψουμε δημιουργικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ