ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΤΟ 8Ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΗ ΧΑΡΑΥΓΗ

νηπΤα εγκαίνια του 8ου Νηπιαγωγείου Λάρισας πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη συνοικία της Χαραυγής. Το 8ο Νηπιαγωγείο Λάρισας στην συνοικία της Χαραυγής συστεγάζονταν με τα 19ο και 24ο Δημοτικά Σχολεία. Η συστέγαση αυτή ήταν χρόνια, με αποτέλεσμα την συσσώρευση αρκετών και δυσεπίλυτων προβλημάτων.

Χρονολογούνταν δε από το 1992. Αποτέλεσμα αυτών είναι ότι σημαντικός αριθμός παιδιών των δημοτικών σχολείων να στεγάζεται σε  containers αφού σε κάποιες αίθουσες των σχολείων στεγάζονταν και τα νήπια του 8ου Νηπιαγωγείου. Η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού παιδιών, από δύο δημοτικά και ένα νηπιαγωγείο, δημιουργούσε πολλά προβλήματα στους κοινόχρηστους χώρους και έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των νηπίων τα οποία έρχονταν σε επαφή με παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας.

Κάθε χρόνο με την αύξηση του αριθμού των νηπίων δημιουργούνταν  υπεράριθμα τμήματα με αποτέλεσμα το νηπιαγωγείο να μην μπορεί να δεχτεί μεγαλύτερο αριθμό νηπίων αν και οι ανάγκες της περιοχής το απαιτούσαν. Το νηπιαγωγείο δεν είχε πλέον την δυνατότητα να δεχτεί όλα τα νήπια της συνοικίας της Χαραυγής και κατά το σχολικό έτος 2010-2011 φοιτούσαν σ’ αυτό 75 νήπια.

Άλλωστε η συνοικία της Χαραυγής είναι μια συνεχώς αναπτυσσόμενη περιοχή με αυξητικές πληθυσμιακές τάσεις και αντιστοίχως αντίστροφη έλλειψη σύγχρονων εκπαιδευτικών υποδομών που να περιλαμβάνουν όλες εκείνες τις λειτουργίες οι οποίες είναι απαραίτητες για την λειτουργία μιας ολοήμερης εκπαιδευτικής μονάδας.

Μια τέτοια μονάδα κατασκευάστηκε από τον Δήμο Λαρισαίων σε οικόπεδο εμβαδού 992,82 μ2, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας και η οποία περιλαμβάνει κτίριο με κάλυψη 694,97 μ2 (η δόμηση είναι 370,57 μ2 και οι ημιυπαίθριοι και στεγασμένοι χώροι 134,27 μ2).

Αποτελείται από ισόγειο χώρο 370,57 μ2. ο οποίος περιλαμβάνει χώρο υποδοχής, δύο (2) αίθουσες εργασίας με δυνατότητα ενοποίησης για λειτουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, μία (1) αίθουσα ύπνου, γραφείο νηπιαγωγών, κουζίνα με αποθήκη, χώρους υγιεινής για τα νήπια και το προσωπικό, W.C. ΑΜΕΑ, αποθήκη υλικού και λεβητοστάσιο. Περιλαμβάνονται δηλαδή όλοι εκείνοι οι χώροι που είναι απαραίτητοι για την άνετη, απρόσκοπτη, και ομαλή λειτουργία ενός ολοήμερου νηπιαγωγείου με δυνατότητα στέγασης 75 νηπίων.

Με την παρούσα εργολαβία κατασκευάστηκε το κτίριο του νηπιαγωγείου, έγιναν οι διαμορφώσεις του αύλειου  χώρου, οι φυτεύσεις και κατασκευάστηκαν όλα τα σύγχρονα ηλεκτρομηχανολογικά δίκτυα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ