ΑΠΟ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ, ΝΕΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ

αγρΗ Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Π.Ε. Λάρισας καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους νέους γεωργούς, νέους  κτηνοτρόφους και νέους μελισσοκόμους  να συμμετάσχουν στο Μέτρο 112  (Νέων Γεωργών) του  Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013.

Στόχος του μέτρου είναι η αναζωογόνηση της ελληνικής υπαίθρου με την εγκατάσταση νέων γεωργών, κτηνοτρόφων  και μελισσοκόμων  μέσω της παροχής οικονομικών και άλλων  κινήτρων προκειμένου να διευκολυνθεί η αρχική τους εγκατάσταση και η διαρθρωτική προσαρμογή των εκμεταλλεύσεών τους με την υποβολή επιχειρηματικού σχεδίου.

Περίοδος υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης – φακέλων υποψηφιότητας  ορίζεται από 18.3.2014 έως 16.5.2014  και θα υποβληθούν στην ΔΑΟΚ Π.Ε. Λάρισας.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης ενίσχυσης στο Μέτρο έχουν φυσικά πρόσωπα, μόνιμοι κάτοικοι της ελληνικής επικράτειας εγγεγραμμένοι στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και ελέγχου (Ο.Σ.Δ.Ε.) που εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης, κατά το δεκατετράμηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης ενίσχυσης, εφόσον στο πρόσωπό τους πληρούνται αθροιστικά και οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

Α) έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, έχουν πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα και φερεγγυότητα σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα και δεν έχουν συμπληρώσει το 40ο έτος της ηλικίας τους ημερολογιακά (ημερομηνία γέννησης-ημερομηνία υποβολής αίτησης για το πρόγραμμα).

Β) Είναι μόνιμοι κάτοικοι  δημοτικής ή τοπικής κοινότητας και οικισμού μέχρι 100.000 κατοίκων περιοχής εφαρμογής του Μέτρου.

Γ) Η γεωργική τους εκμετάλλευση έχει ελάχιστο μέγεθος απαιτήσεων σε εργασία μισή (0.5) Μονάδα Ανθρώπινης Εργασίας (1 ΜΑΕ= 1750 ώρες απασχόλησης ανά έτος)

Δ) Διαθέτουν επαρκή επαγγελματική ικανότητα ή αναλαμβάνουν τη δέσμευση να την αποκτήσουν εντός 36 μηνών από την ημερομηνία ανάληψης της ατομικής απόφασης έγκρισης.

Ε) Υποβάλλουν επιχειρηματικό σχέδιο, μέγιστης χρονικής διάρκειας πέντε ετών με δεσμευτικούς στόχους και χρονικές προθεσμίες για την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων και αναλαμβάνουν τις συμβατικές δεκαετείς μακροχρόνιες υποχρεώσεις.

Το ύψος ενίσχυσης διαμορφώνεται ανάλογα με την κατηγορία της περιοχής μόνιμης κατοικίας του υποψηφίου, τον προσανατολισμό (φυτική, ζωική ή μικτή) της παραγωγής της εκμετάλλευσης στη μελλοντική κατάσταση και το επίπεδο εισοδήματος της εκμετάλλευσης επίσης στη μελλοντική κατάσταση. Μέγιστο ποσό είναι τα 20.000 €, ελάχιστο τα 10.000 €.

Την αναλυτική πρόσκληση του Μέτρου καθώς και τα έντυπα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να προμηθευτούν από τους δικτυακούς τόπους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων www.minagric.gr  και www.agrotiki.anaptixi.gr.

Επίσης για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο 2.7 2ος όροφος της Δ/νσης   Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής  Π.Ε. Λάρισας (Ηρώων Πολυτεχνείου και Κουτσούμπα) και στο τηλέφωνο 2413 511 134, με υπεύθυνο γεωπόνο τον κ.  Πίχλιβα Δημήτριο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ