ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΤΙΜΠΕΙΤ, ΝΕΡΟ, ΤΕΛΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

roΔημόσια πρόταση προς όλους τους συνυποψηφίους του για δημόσιο διάλογο παρουσία δημοσιογράφων ώστε να ενημερωθούν οι δημότες του δήμου Τυρνάβου για τις θέσεις και τις προτάσεις τους απηύθυνε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου Αστ. Ροντούλης, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να έχει τη μορφή ντιμπέιτ

που θα οργανωθεί στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου ή σε κλειστή αίθουσα και θα μπορούν να το παρακολουθήσουν οι δημότες, για να αποκρυσταλλώσουν άποψη για τον κάθε υποψήφιο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Εν τω μεταξύ σήμερα ο κ. Ροντούλης κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση τεσσάρων σημείων για την αντιμετώπιση του προβλήματος με το νερό, ανακοινώνοντας τα εξής:

-Επιστροφή άμεσα στα τιμολόγια που ίσχυαν επί δημαρχίας Χρυσοβέργη σε όλο τον πρώην δήμο Αμπελώνα.

-Διαμόρφωση ολοκληρωμένης πρότασης μέσα σε 100 ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων από τη νέα δημοτική αρχή η οποία θα βασίζεται στην αρχή ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και θα πρέπει να το διαχειρίζεται η ΔΕΥΑΤ και επ’ ουδενί ιδιώτες, θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα της επιχείρησης και θα περιλαμβάνει τα εξής:

Καθορισμός της νέας τιμολογιακής πολιτικής, ρύθμιση για το τέλος 80%, ρύθμιση για το τέλος ελάχιστης κατανάλωσης – πάγιο, ρύθμιση των χρεών προς τη ΔΕΥΑΤ, θα εξασφαλίζει την αειφορία του νερού. Εδώ έκανε αναφορά στην αναγκαιότητα κατασκευής φραγμάτων στον Τιταρήσιο. Η πρόταση θα απαντά και στην αναγκαιότητα διασφάλισης της ποιότητας και της υγιεινής του νερού. Μάλιστα ο υποψήφιος δήμαρχος έκανε εκτενή αναφορά στα προβλήματα που προκαλεί το δίκτυο ύδρευσης από αμίαντο στον Αμπελώνα και τον Τύρναβο που θα πρέπει να αλλαχθεί άμεσα.

Η πρόταση θα ρυθμίζει θέματα τιμολογίου για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες αλλά και για το νερό κτηνοτροφικής χρήσης.

-Η διαμορφωθείσα πρόταση θα κατατεθεί για διάλογο με όλους τους δημότες και

-για πρώτη φορά στην ιστορία του δήμου η πρόταση της δημοτικής αρχής θα μπει σε δημοτικό δημοψήφισμα για να αποφανθούν όλοι οι δημότες για το αν συμφωνούν ή όχι με αυτή.

Σύμφωνα με τον κ. Ροντούλη με αυτή την πρόταση ξεπερνιέται το ψυχολογικό ρήγμα που έχει δημιουργηθεί στους κατοίκους και αποκαθίστανται οι σχέσεις δήμου και δημοτών και γίνεται η διαχείριση ενός θέματος με ομαλότητα, σύνεση και ψυχραιμία.

Επίσης ξεκαθάρισε ότι το όποιο τέλος μπορεί και πρέπει να επιβάλλεται μόνο όταν ολοκληρωθούν τα έργα.

ΤΕΛΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Παράλληλα κατέθεσε πρόταση για μείωση των τελών καθαριότητας αφού όπως σημείωσε το νερό του δήμου Τυρνάβου έχει σύνορα. Αυτό όπως διευκρίνισε σημαίνει ότι ο δήμος Λαρισαίων που χρησιμοποιεί νερό από γεωτρήσεις σε Δένδρα και Αμπελώνα θα μπορούσε να πληρώνει για λογαριασμό του δήμου Τυρνάβου στον ΦΟΔΣΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ. «Με μειωμένο το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων ο δήμος Τυρνάβου θα μπορεί να μειώσει τα τέλη καθαριότητας» εξήγησε ο κ. Ροντούλης.

ΟΝΟΜΑΤΑ

Εν τω μεταξύ ο υποψήφιος δήμαρχος συνεχίζει τις προσπάθειες για συγκρότηση ενός ισχυρού ψηφοδελτίου και σήμερα ανακοίνωσε τη συμμετοχή στο συνδυασμό του της κ. Χριστίνας Τζιάτζιου και της κ. Ευαγγελίας Μόκκα, αναφερόμενος με κολακευτικά λόγια στις οικογένειες των δύο κυριών που θα είναι υποψήφιες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ