ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗ ΣΕ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

TZARENΑπό το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Αν και κατανοούμε το άγχος της προεκλογικής περιόδου για κάποιους εκ των υποψηφίων, ωστόσο δεν είναι καθόλου κατανοητός ο τρόπος με τον οποίον μπορούν να αλλάζουν μανδύα και να ξεχνούν από πού προέρχονται και ποιες ήταν οι ευθύνες  τους.

Εκτός κι αν έπαιζαν  δευτερεύοντες ρόλους κι έτσι πιστεύουν πως μπορούν να λένε ότι θέλουν χωρίς να αναλαμβάνουν την ευθύνη των λεγόμενων και των πράξεων τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επίσκεψη της πρώην αντινομάρχη και νυν αντιπεριφερειάρχη κ. Ρ. Καραλαριώτου στα συστεγαζόμενα 10ο και 48ο Νηπιαγωγεία Λάρισας. Καταλόγισε απραξία στο Δήμο Λαρισαίων (!) ξεχνώντας προφανώς πως η ίδια σε ρόλο αντινομάρχη είχε την αρμοδιότητα της κατασκευής των Νηπιαγωγείων της Λάρισας μέχρι το 2011.

Και μάλιστα, αν και το φυσικό αντικείμενο ήταν στην αρμοδιότητα της, δεν έκανε τίποτα για να λυθεί το πρόβλημα στα συγκεκριμένα νηπιαγωγεία. Σήμερα, καταγγέλλει πως για 14 χρόνια το πρόβλημα υπάρχει και κατηγορεί τη δημοτική αρχή για απραξία!!! (Αλήθεια, υπό ποια ιδιότητα δέχθηκε τους  γονείς των νηπίων της περιοχής πριν από μερικούς μήνες, πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητα της για το Δήμο;)

Ωστόσο στα χρόνια της δικής της θητείας στη θέση της αντινομάρχη, δεν διατυπώθηκε ποτέ ούτε ένα αίτημα από την πρώην Νομαρχία για παραχώρηση οικοπέδου από την πλευρά του Δήμου. Η μόνη εμπλοκή του Δήμου τα προηγούμενα χρόνια στο θέμα της κατασκευής σχολικών συγκροτημάτων όλων των βαθμίδων, ήταν η παραχώρηση εκτάσεων, για την οποία επαναλαμβάνουμε δεν διατυπώθηκε ούτε ένα αίτημα όλα αυτά τα χρόνια για τα συγκεκριμένα νηπιαγωγεία.

Αντιθέτως, εκεί που ο Δήμος είχε την αρμοδιότητα να κατασκευάζει κτίρια, ήταν στους παιδικούς σταθμούς, όπου το έργο του είναι γνωστό (26 ιδιόκτητοι, υπερσύγχρονοι βρεφονηπιακοί σταθμοί και συνεχίζουμε).

Αλλά και από το 2011, όταν η σχετική αρμοδιότητα πέρασε στους Δήμους, ο Δήμος Λαρισαίων με δικές του μελέτες και χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, αλλά κα ίδιων πόρων, έχει ήδη κατασκευάσει το κτίριο του 33ου Δημοτικού Σχολείου της Ν. Σμύρνης, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης, έχει προχωρήσει σε προσθήκη αιθουσών στο 7ο Γυμνάσιο Λάρισας, έχει παραδώσει το Νηπιαγωγείο Χαραυγής και προκήρυξε το Νηπιαγωγείο Τερψιθέας.

Ταυτόχρονα έχει εγκριθεί ο κτηριολογικός προγραμματισμός για το 24ο Δημοτικό Σχολείο του Αγ. Γεωργίου και εκκρεμεί η έγκριση για το Νηπιαγωγείο Αμπελοκήπων. Άλλωστε, υπάρχει και η ρητή δέσμευση του Δημάρχου Λαρισαίων σχετικά με το πρόγραμμα κάλυψης όλων των αναγκών της προσχολικής και της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Δέσμευση που υλοποιείται μέρα με τη μέρα με έργα, όχι με λόγια και ανέξοδες κορώνες.

Τώρα, αν κάποιοι άνθρωποι είναι γεννημένοι για να παίζουν μονίμως δεύτερους ρόλους και επειδή οι επικεφαλής τους, τους έχουν πάρει είδηση και δεν τους ενημερώνουν ούτε καν για τις αρμοδιότητες τους, αλλά απλώς τους διατηρούν ως διακοσμητικά στοιχεία, αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Ωστόσο θα αξιολογηθούν όσοι δεν ανέλαβαν τις ευθύνες τους και τώρα ζητούν και τα ρέστα, με περισσό θράσος και αμετροέπεια, αλλά και με τον αριβισμό που τους διακατέχει.

Ο Δήμος Λαρισαίων δεν θα απολογηθεί για τις ευθύνες των άλλων και η δημοτική αρχή δεν θα ανεχθεί το λαϊκισμό και την ασχετοσύνη, που συμπυκνώνεται στο ότι, σε εννιά μήνες μπορεί να γίνει η μελέτη ενός έργου, να προκηρυχθεί και να βρεθούν χρήματα για την εγκατάσταση του εργολάβου και την αποπεράτωση του. Αυτά ούτε ο Χάρι Πότερ δεν μπορεί να τα κάνει…»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ