ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟΥΣ 5ΜΗΝΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΤΑ

Ανακοίνωση – καταγγελία της ΔΑΣ – ΟΤΑ

εκλογΟι απόκριες τέλειωσαν, οι μάσκες έπεσαν και τα πρόσωπα αποκαλύφθηκαν. Αυτό συνέβηκε στις εκλογές του συλλόγου των δημοτικών υπάλληλων του Ν. Λάρισας. Σύσσωμες οι παρατάξεις πλην της ΔΑΣ- ΟΤΑ Ν Λάρισας  απέκλεισαν από την εκλογική διαδικασία τους εργαζόμενους με 5μηνη σχέση εργασίας.

Αρνούνται στην ουσία να γράφονται και να ψηφίζουν στο σύλλογο επειδή όπως υποστηρίζουν δεν είναι συνάδελφοι μας ,γιατί?? Γιατί λένε ότι πληρώνονται από τον ΟΑΕΔ???? Παραβλέποντας συνειδητά για να υπηρετήσουν το σκοπό τους, ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είναι καθημερινά δίπλα μας, δουλεύουν μαζί μας, τηρούν το ωράριο, χτυπάνε κάρτα, ακολουθούν το πρόγραμμα της κάθε υπηρεσίας η οποία βεβαιώνει τα μεροκάματα τους, παίρνουν εντολές από διευθύνσεις και προϊσταμένους των δήμων.

Έτσι λοιπόν όλες οι πατάξεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού με τα νέα ονόματα που απέκτησαν για να κρύψουν την ενοχή τους για την κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα, Σ.Ε.Κ.Ε.η μισή πρώην ΠΑΣΚΕ η ΠΑΣΚ Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή η άλλη μίση πρώην  ΠΑΣΚΕ, η Νέα Πορεία (ΔΑΚΕ)πρώην Ανεξάρτητη Κίνηση, με συντονιστή τη «νέα»παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ Ριζοσπαστική Ενωτική Πρωτοβουλία, πρώην Ενωτική Πρωτοβουλία.

Βαδίζοντας στην ίδια ρότα όλοι μαζί,  όπως όλα αυτά τα χρόνια – ο καθένας με τις διάφορες του, συμφώνησαν και ομοφώνησαν  και αμφισβήτησαν ευθέως το δικαίωμα των εργαζομένων με 5μηνη σχέση εργασίας να συνδικαλίζονται,  να παλεύουν και να διεκδικούν μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους, τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, να πληρώνονται με το βασικό και όχι με 420 και 490€,  να παλεύουν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που τους ανάγκασε να δουλεύουν με συνθήκες γαλέρας.

Είναι όλοι αυτοί που κόπτονται για την ενότητα !!!!!! των εργαζομένων, χωρίζοντας όμως τους εργαζόμενους ανάλογα με τη σύμβαση, από που πληρώνονται, κ.α., τους « κοιτάνε στα δόντια» δηλαδή.  Πάνω από όλα όμως  η συντεχνιακή τους λογική που έχει πολιτικές προεκτάσεις, ακυρώνει κάθε προσπάθεια για ενότητα των εργαζομένων και οργάνωση στη βάση, που μεγαλόστομα εκφωνούν στους λόγους τους  στα συνέδρια της ΠΟΕ-ΟΤΑ και τις συγκεντρώσεις ή όταν είναι μπροστά οι εργαζόμενοι με  συμβάσεις όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.

Όταν αυτή  η προσπάθεια τους   ανατρέπεται από τους  ίδιους  τους  εργαζόμενους  μέσα από τις μαζικές διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος, όπως έγινε στο σύλλογο μας,  στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση 25-2-2014 , τότε επιστρατεύουν όλα τα μέσα, θεμιτά και αθέμιτα.

Δεν υπέγραψαν τις αποφάσεις της Γ,Σ,  δεν σφράγισαν και δεν υπέγραψαν το μητρώο με τους εργαζόμενους με 5μηνη σχέση εργασίας, έκαναν αίτηση προς την Εφορευτική Επιτροπή κατά της εγκυρότητας των εκλογών αν ψηφίσει έστω και ένας εργαζόμενος με 5μηνη σχέση εργασίας. Απειλώντας μάλιστα με ασφαλιστικά μέτρα (προσφιλή τους τακτική).

Σ’ όλη αυτήν την εξέλιξη θέση πήρε και ο καινούργιος σχηματισμός-ψηφοδέλτιο «ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ» όπως θέλουν να λέγονται, που «είναι ενάντια στις παρατάξεις» και συντάχθηκε με τη θέση των παρατάξεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που τους εκατοντάδες εργαζόμενους με 5μηνες συμβάσεις δεν τους θεωρούν εργαζόμενους, άσχετα αν για 5 μήνες δουλεύουμε δίπλα δίπλα.

Συνάδελφοι

Δεν μπορούν αυτοί οι συνδικαλιστές  με την αλλαγή τίτλου και ονομασίας της παράταξης τους  να ξεμπλέξουν τόσο εύκολα από ευθύνες και να αναγορευτούν σε δύναμη ανατροπής.

Δεν μπορεί κανένας να τους εμπιστευτεί σαν δύναμη ανατροπής και ανασύνταξης του κινήματος.

Οι δυνάμεις της ΔΑΣ ΟΤΑ- και όχι μόνο – δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες των εργαζομένων. Το δικαίωμα όχι μόνο στη μόνιμη, σταθερή δουλειά, αλλά και στην αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, Παιδεία, στην Κοινωνική Ασφάλιση και Πρόνοια για όλους είναι αδιαπραγμάτευτο. Κάνουμε καθαρό, πως δεν πρόκειται να βάλουμε πλάτη σε καμιά κυβέρνηση, σε κανένα μείγμα διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης, που θα φορτώνει τα βάρη στις πλάτες του λαού.

Στη βάση αυτή θα παλέψουμε για την  ενότητα όλων των εργαζομένων, σε συμμαχία και κοινό αγώνα με όλα τα λαϊκά στρώματα. Για την ανασύνταξη του εργατικού, συνδικαλιστικού κινήματος για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κόντρα στη  νεκρανάσταση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, για συνέχιση της ίδιας βάρβαρης ταξικής πολιτικής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ