ΚΑΚΟΠΑΙΓΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΔΙΟΔΙΩΝ

Ανακοίνωση της υποψήφιας περιφερειάρχη Η. Διώτη για την επίσκεψη Χρυσοχοϊδη, Ράιχενμπαχ με αιχμές και για Αγοραστό

Dioti (Αντιγραφή)Η χθεσινή επιθεώρηση των έργων που υλοποιεί η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου στο τμήμα Μαλιακός – Κλειδί από τους κκ. Ράιχενμπαχ και Χρυσοχοΐδη, η ανακοίνωση ότι τελικά θα γίνει ο ολοκληρωμένος κόμβος στο ύψος του Πυργετού, καθώς και όσα διεμήφθησαν κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, επιβεβαίωσαν στο 100% ότι επρόκειτο περί φιέστας.

Άλλη μία φορά “επανεκκίνησαν” τα έργα, άλλη μία φορά έγινε η περιήγηση στη σήραγγα, άλλη μία φορά λοιδορήθηκαν ως λαϊκιστές όσοι θεωρούν τις τιμές των διοδίων παράλογες. Το καθρεφτάκι στους ιθαγενείς αυτή τη φορά είχε τη μορφή του ολοκληρωμένου κόμβου στον Πυργετό, που έτσι κι αλλιώς προβλεπόταν στην αρχική μελέτη και οι τοπικές κοινωνίες των Δήμων Τεμπών και Αγιάς ζητούσαν επιτακτικά εδώ και 2 χρόνια.

Όσο δε για την ολοκλήρωση του έργου καθαυτού, τούτο το μήνα τον από πάνω, τον από πάνω τον παραπάνω, υπενθυμίζουμε ότι έπρεπε να είχε ήδη αποπερατωθεί και δοθεί στην κυκλοφορία προ καιρού. Επίσης, αν τα διόδια πάνε μόνο στην κατασκευή του έργου και όχι στις τσέπες κάποιων εργολάβων –όπως δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης-, τότε δημιουργείται εύλογα η απορία, γιατί επί 2 σχεδόν έτη είχε παγώσει κάθε εργασία, ενώ ταυτόχρονα η καταβολή των τελών σε ένα ημιτελή και επικίνδυνο δρόμο γινόταν κανονικότατα και οι υποψήφιοι χρήστες του αυτοκινητοδρόμου έχουν ήδη πληρώσει αδρότατα.

Αλήθεια, δεν ήταν ο κ. Χρυσοχοΐδης που από το βήμα της Βουλής πριν 3 μήνες διαβεβαίωνε σε κάθε τόνο ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί καμία τιμή διοδίων; Ο συνάδελφός του Υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης δεν έλεγε τα ίδια τον Απρίλη του 2013; Ή μήπως δεν ήταν το 2011 που ο τότε Υπουργός Υποδομών κ. Ρέππας ανακοίνωνε δραστική μείωση, έως και 50%, στην τιμή των διοδίων;

Οι Θεσσαλοί δεν είναι χρυσόψαρα και έχουν και μνήμη και κρίση. Τα κροκοδείλια δάκρυα εκ των υστέρων του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού και οι κραυγές on camera για την κοινωνία που δεν αντέχει άλλα βάρη, αλλά off camera όλα μέλι γάλα με τον Υπουργό και τον επικεφαλής της Task Force, θα πάρουν την αρμόζουσα απάντηση στις εκλογές του Μαΐου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ