ΚΚΕ: ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΑ 2 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

lambrulΕρώτηση προς τον υπουργό Υγείας για τη μη πληρωμή των υπερβάσεων σε εφημερίες των ιατρών στα δύο Νοσοκομεία της Λάρισας, αλλά και τη μη καταβολή του κλινικού επιδόματος των μελών ΔΕΠ, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, Ελένη Γερασιμίδου και Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Στην ερώτηση αναφέρουν:

«Εδώ και μήνες οι γιατροί των δύο νοσοκομείων της Λάρισας δεν έχουν πληρωθεί τις υπερβάσεις των εφημεριών.

Συγκεκριμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δεν έχουν πληρωθεί οι υπερβάσεις του Νοέμβρη-Δεκέμβρη του 2012, το πρώτο εξάμηνο του 2013, καθώς και το δίμηνο Νοέμβρη-Δεκέμβρη του 2013. Για το Γενικό Νοσοκομείο δε, δεν έχουν καταβληθεί οι υπερβάσεις εφημεριών για το πρώτο εξάμηνο του 2013. Παράλληλα από τον Οκτώβρη του 2013 δεν έχει καταβληθεί το κλινικό επίδομα στα μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Στη βάση των ανωτέρω είναι δικαιολογημένη η αγανάκτηση του ιατρικού προσωπικού των δύο νοσοκομείων, αφού εξαναγκάζονται σε υπερβάσεις στο πλαφόν των εφημεριών προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των δύο νοσοκομείων, απόρροια των τεράστιων ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό.

Και βέβαια οι επιπτώσεις από τη συνεχιζόμενη εντατικοποίηση της εργασίας αποτυπώνονται όχι μόνο στην ίδια τη φθορά της υγείας του ιατρικού προσωπικού, που σημειωτέον υπερβάλλουν εαυτούς προκειμένου να ανταποκριθούν στη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση υπηρεσιών υγείας στα δύο νοσοκομεία (στερούμενοι ακόμα και το ρεπό που δικαιούνται από εφημερία), αλλά εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους και για τους ίδιους τους ασθενείς.

Η τραγική αυτή κατάσταση δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που προωθείται και εφαρμόζεται και στο χώρο της υγείας από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όπως και των προηγούμενων, περικόπτοντας διαρκώς κρατικά κονδύλια, προκειμένου να διοχετευτούν στην εξυπηρέτηση του στρατηγικού στόχου ΕΕ- κυβέρνησης, ενίσχυσης της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων και μείωσης του εργατικού κόστους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα πρόκειται να πάρει προκειμένου:

1)Να αποπληρωθούν στο σύνολο οι έως τώρα υπερβάσεις εφημεριών των γιατρών στα δύο νοσοκομεία, όπως και το κλινικό επίδομα των μελών ΔΕΠ.

2)Να καλυφθούν οι οξυμένες ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό των δύο νοσοκομείων με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ