ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

TEI (Αντιγραφή)Το μείζον ζήτημα της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού έθεσαν στην αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου φοιτητές του τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Λάρισας, στο πλαίσιο σχετικής διαμαρτυρίας τους που πραγματοποίησαν στο κέντρο της πόλης.

Οι σπουδαστές επεσήμαναν στην αντιπεριφερειάρχη ότι στο τμήμα τους παρουσιάζεται έλλειψη καθηγητών, με αποτέλεσμα να χάνονται ολόκληρα εξάμηνα σπουδών.

Μάλιστα, ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι  υπάρχουν πολλοί φοιτητές από άλλες περιοχές οι οποίοι αναγκάζονται να συντηρούν σπίτια στη Λάρισα, με όλα τα δυσβάστακτα οικονομικά βάρη που αυτό συνεπάγεται, ενώ απομένουν μόλις ένα ή δύο μαθήματα για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, τα οποία και δεν μπορούν να παρακολουθήσουν ελλείψει καθηγητών.

Από την πλευρά της η κ. Καραλαριώτου τόνισε: «Τα αιτήματα των φοιτητών είναι δίκαια και απαιτούν την εξεύρεση άμεσης λύσης, προκειμένου να μην χαθεί άλλο εξάμηνο για τους φοιτητές.  Μέσω του ΕΣΠΑ καταβάλαμε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια για την ενίσχυση των υποδομών του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν να έχουμε στη διάθεσή μας τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό και τα πιο σύγχρονα εργαστήρια και αυτά να παραμένουν άδεια, διότι δεν υπάρχουν καθηγητές για  να διδάξουν.

Δεν είναι δυνατόν σπουδαστές  που είναι στο πτυχία, να μην μπορούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους διότι δεν υπάρχουν καθηγητές σε βασικά εργαστήρια, αλλά και σε θεωρητικά μαθήματα. Το αρμόδιο υπουργείο είναι υποχρεωμένο να λύσει το θέμα άμεσα. Οι σπουδαστές δαπανούν σημαντικά ποσά  για τη στέγασή τους, επιβαρύνοντας έτσι τον προϋπολογισμό της οικογένειάς τους, ενώ ταυτόχρονα δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους αφού δεν πραγματοποιούνται μαθήματα.

Είμαστε υπέρ της  δημόσιας παιδείας, η οποία βλέπουμε ότι αυτή τη στιγμή βάλλεται πανταχόθεν,  φέρνοντας σε εξαιρετικά δυσχερή θέση τόσο τους σπουδαστές όσο και τις οικογένειές τους.

Είναι ανάγκη να εξευρεθεί λύση και να τοποθετηθούν άμεσα καθηγητές για την επανέναρξη όλων των μαθημάτων – θεωρητικών κι εργαστηριακών. Το ΤΕΙ αποτελεί πηγή ζωής για τη Λάρισα και θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ομαλή λειτουργία του».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ