ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

ΡΕΝΑΗ τόνωση της εμπορικής κίνησης μέσω ουσιαστικών δράσεων και σταθερής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας ήταν το αντικείμενο συζήτησης μεταξύ της υποψήφιας δημάρχου Λαρισαίων κ. Ρένας Καραλαριώτου και της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας,

κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ξεκινήσει η επικεφαλής  του Συνδυασμού «Λάρισα – Νέα Αρχή» με τους φορείς της πόλης.

Ο πρόεδρος κ. Γιώργος Τσιαπλές και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, επεσήμαναν ότι ο εμπορικός κόσμος της Λάρισας βάλλεται έντονα από την οικονομική κρίση, καθώς οι έμποροι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την ύφεση, τη φορολογική επέλαση, το ασφαλιστικό ζήτημα και άλλα. Ζητήματα στα οποία η Δημοτική Αρχή μπορεί και οφείλει να σταθεί αρωγός δημιουργώντας ένα κοινό μέτωπο αντιμετώπισής τους μαζί με τους εμπόρους. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης θέματα όπως η μετεξέλιξη της εμποροπανήγυρης και η αισθητική αναβάθμισή της σε έναν ετήσιο θεσμό που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη Λάρισα, θα δημιουργήσει ευκαιρίες για όλους τους εμπόρους και θα δώσει προστιθέμενη αξία σε όλη την πόλη. Επιπλέον, συζητήθηκε η ανάγκη σχεδιασμού πρωτοβουλιών που θα ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα και την επισκεψιμότητα της πόλης και θα τονώσουν έτσι και πάλι την αγορά της Λάρισας, καθώς και τρόποι που θα εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία της αγοράς.

Επισημαίνοντας την άριστη συνεργασία που είχε ο εμπορικός κόσμος με την  κ. Καραλαριώτου από τη θέση της Αντιπεριφερειάρχη, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Τσιαπλές τόνισε: «Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε μία άψογη συνεργασία με την κ. Καραλαριώτου. Μιλάμε την ίδια γλώσσα, μοιραζόμαστε τους ίδιους προβληματισμούς. Είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί. Ο εμπορικός κόσμος της Λάρισας αγωνίζεται για την επιβίωσή του. Μία πολιτική σταθερής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και του Εμπορικού Συλλόγου θα μπορούσε να εξασφαλίσει εκείνες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ουσιαστική τόνωση της εμπορικής κίνησης της Λάρισας και να δώσει, ταυτόχρονα, μία ανάσα στους έμπορους της πόλης».

 

Από την πλευρά της η κ. Καραλαριώτου διαβεβαίωσε τη Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου ότι η αγαστή συνεργασία που έχει εδραιωθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ των δύο πλευρών θα συνεχιστεί. «Σταθήκαμε και στεκόμαστε πάντα κοντά στον εμπορικό κόσμο που ήταν ανέκαθεν ένας βασικός πυλώνας της λαρισαϊκής κοινωνίας. Η Δημοτική Αρχή οφείλει να παίρνει θέση και να προασπίζει τα συμφέροντα των εμπόρων. Πάγια θέση μας ως «Λάρισα – Νέα Αρχή» είναι η διαρκής στήριξη στον εμπορικό κόσμο που αποτελεί την αιχμή του δόρατος της τοπικής μας οικονομίας. Η πίεση προς την κεντρική εξουσία, ο ουσιαστικός έλεγχος και ο δραστικός περιορισμός του παραεμπορίου, η εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των καταστημάτων, η αξιοποίηση ευκαιριών εξωστρέφειας θα αποτελέσουν βασικά σημεία της πολιτικής μας για τη στήριξη του εμπορίου. Η τόνωση της αγοράς αποτελεί άλλωστε και προτεραιότητα στο υπό διαμόρφωση πρόγραμμα του Συνδυασμού μας. Στόχος μας είναι όχι μόνο να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην επίλυση των προβλημάτων του εμπορικού κόσμου, αλλά και να δημιουργήσουμε, από κοινού με το Σύλλογο, τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε το εμπόριο να ανθίσει και πάλι στην πόλη μας» κατέληξε η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Ρένα Καραλαριώτου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ