ΞΕΚΙΝΑ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣΣτη φάση της υλοποίησης εισέρχεται η κατασκευή του περιφερειακού ιατρείου Νίκαιας, καθώς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε σήμερα την έγκριση για υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο. Το έργο είναι ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας με προϋπολογισμό 550.000 ευρώ.

Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, με δικαιούχο την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ κύριος του έργου το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. τον Οκτώβριο 2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Η αιρετή Περιφέρεια, μέσω του ΕΣΠΑ στοχεύει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία. Σε συνεργασία με το Δήμο Κιλελέρ, ωριμάσαμε το έργο αυτό για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Με την ολοκλήρωσή του αναβαθμίζεται η παροχή ολοκληρωμένης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους κάτοικους του Δήμου Κιλελέρ και ταυτόχρονα επιτυγχάνεται αποσυμφόρηση, από πλευράς περιστατικών, των Νοσοκομείων της Λάρισας. Πρόκειται για ένα κτίριο εμβαδού 242 τ.μ. με προσβασιμότητα από δύο δρόμους και με σύγχρονη κτιριακή υποδομή, το οποίο εκτός από το όφελος, που προσδίδει στη δημόσια υγεία, δημιουργεί μόχλευση στην τοπική οικονομία και θέσεις εργασίας».

Το έργο αφορά στην κατασκευή κτιρίου, που θα στεγάσει το Περιφερειακό Ιατρείο στη Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ, της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Προβλέπεται να ανεγερθεί ισόγειο κτίριο, εμβαδού 242 τ.μ., διαμπερές, με πρόσωπο στις οδούς Φαρσάλων και Γεννηματά (Σεφέρη) και εντός οικοπέδου εμβαδού 496 τ.μ. Θα περιλαμβάνει δύο εξεταστήρια, χώρο μικροεπεμβάσεων, εφημερείο, χώρο ανάπαυσης προσωπικού, γραμματεία, χώρους αναμονής και κίνησης ασθενών, χώρους υγιεινής και αποθήκη. Η πρόσβαση θα γίνεται και από τους δύο δρόμους και με την δυνατότητα προσέγγισης – στάθμευσης αυτοκινήτου / ασθενοφόρου.

Με την ολοκλήρωση του έργου εξασφαλίζεται η παροχή ολοκληρωμένης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους κάτοικους του δήμου Κιλελέρ και ταυτόχρονα επιτυγχάνεται αποσυμφόρηση από πλευράς περιστατικών των Νοσοκομείων της Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ