ΤΕΣΣΕΡΑ “ΟΧΙ” ΚΑΙ ΔΥΟ “ΝΑΙ” ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗ ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ

roΚατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο να δοθεί η άδεια ανόρυξης ή εκμετάλλευσης γεωτρήσεων που ανήκουν στην εδαφική περιφέρεια Δαμασίου. στη ΔΕΥΑ Λάρισας, εμφανίστηκε χθες το βράδυ μιλώντας στο Δαμάσι ο υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου Αστέριος Ροντούλης. 

Παράλληλα ο κ. Ροντούλης ενώπιον ενός πυκνού ακροατηρίου στο καφέ Νταμπαλέτσιου ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία άδεια δημιουργίας πάρκου φωτοβολταϊκών σε έκταση του Δαμασίου, αφού όπως σημείωσε οι εκτάσεις αυτές ανήκουν στους κτηνοτρόφους και πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως βοσκότοποι, ειδικά τώρα που οι ευρωπαϊκές ενισχύσεις εξαρτώνται από τις βοσκήσιμες εκτάσεις που διαθέτει ο κάθε κτηνοτρόφος.

Αυτά τα δύο κατηγορηματικά “όχι” του υποψηφίου δημάρχου ενθουσίασαν τους συμμετέχοντες που τον καταχειροκρότησαν.

Επειδή όμως πολιτική δεν γίνεται μόνο με αρνήσεις ο κ. Ροντούλης αναφέρθηκε και στις σημαντικές υποδομές που πρέπει να γίνουν στο Δαμάσι λέγοντας ότι στα άμεσα σχέδια της παράταξής του, τα οποία θα προωθηθούν προς υλοποίηση με την ανάληψη της ευθύνης του δήμου, είναι η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού στο Δαμάσι, για να επιλυθεί επιτέλους ένα πρόβλημα που ταλανίζει την τοπική κοινωνία.

Επίσης ανακοίνωσε την ανόρυξη γεώτρησης στη θέση Βίγλα, την χωροθέτηση και λειτουργία νέου κοιμητηρίου, αλλά και τον άμεσο εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των εγκαταστάσεων του γηπέδου του Δαμασίου.

Μιλώντας σε ένα κοινό που κατά κύριο λόγο ασχολείται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία ο κ. Ροντούλης που έχει διατελέσει στο παρελθόν και υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, τόνισε ότι οι παραχωρήσεις των βοσκότοπων στους κτηνοτρόφους θα γίνονται για μία δεκαετία και όχι ανά έτος που γίνεται σήμερα, διευκρινίζοντας ότι η υποχρέωση του κτηνοτρόφου που εγκαθίσταται σε ένα βοσκότοπο θα είναι ο εμπλουτισμό τους.

Επίσης έκανε λόγο για την ανάγκη δημιουργίας επιμελητηρίου αγροτικών προϊόντων και δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων με έδρα το δήμο Τυρνάβου και ανακοίνωσε τη θεσμοθέτηση του δημοτικού συμβουλίου αγροτικής πολιτικής στο οποίο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των συνεταιρισμών και των συλλόγων των γεωργών και των κτηνοτρόφων και ο ρόλος του οποίου θα είναι η προώθηση των προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ που παράγονται στο δήμο Τυρνάβου.

Οι τελευταίες αυτές προτάσεις του κ. Ροντούλη κέντρισαν το ενδιαφέρον και μετά το πέρας της ομιλίας του συζητήθηκαν εκτενώς από τον υποψήφιο δήμα;ρχο και τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ