ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

alexopoulosΑνεξαρτητοποιήθηκε από τη Χρυσή Αυγή ο βουλευτής Λάρισας Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος. Την απόφασή του έκανε γνωστή με επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη…

Στη επιστολή του αναφέρει πως «μετά από την αποκάλυψη για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, την οποία αγνοούσα, δεν μπορώ πλέον να είμαι μέλος της κοινοβουλευτικής της ομάδας. Τα κίνητρά μου ήταν και παραμένουν πατριωτικά».

Ουσιαστικά ο κ. Αλεξόπουλος είναι ο πρώτος βουλευτής της Χρυσής Αυγής που παραδέχεται την εγκληματική της δράση. Μάλιστα, έντονη είναι η φημολογία πως εντός της ημέρας θα ανεξαρτητοποιηθεί ένας ακόμη βουλευτής του κόμματος, ο Δημήτρης Κουκούτσης.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Ο υπογεγραμμένος Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, βουλευτής Λάρισας, με την παρούσα σας δηλώνω την αποχώρηση μου από την κοινοβουλευτική ομάδα «Λαϊκός σύνδεσμος Χρυσή Αυγή» και σας δηλώνω ότι παραμένω ανεξάρτητος βουλευτής.

Στην απόφαση μου αυτή κατέληξα μετά από σωρεία αποκαλύψεων για τη δράση μελών της, που χαρακτηρίστηκε ως εγκληματική, την οποία ασφαλώς δεν γνώριζα και μάλιστα λυπάμαι γιατί δεν ενήργησα νωρίτερα και δεν διαφοροποίησα τη στάση μου όταν έβλεπα σε ποιους δρόμους οδηγούνται μια πολιτική προσπάθεια που εγώ την πίστεψα ως πατριωτική, αντισυστημική, κοινωνική και κατέληξε να χαρακτηρίζεται από δράσεις και ενέργειες που εγώ, αλλά και πολλοί συναγωνιστές μου καταδικάζουμε απερίφραστα και μετανιώνω που έστω και άθελά μου συνδέθηκα πολιτικά με αυτές.

Στη σημερινή μου δήλωση θα ήθελα να είχα προβεί νωρίτερα, αλλά δεν το έκανα για λόγους που επιφυλάσσομαι να αναφέρω στο μέλλον. Το αποφάσισα όμως γιατί δεν μου επιτρέπει πλέον η συνείδηση μου να συνδέω τις πατριωτικές και εθνικιστικές μου ιδέες με τέτοιου είδους ενέργειες και πρακτικές.»

Βέβαια ο συγκεκριμένος βουλευτής αποφάσισε να κάνει κάτι τέτοιο,τώρα που είδε πως στενεύει ο κλοιός γύρω απο τη Χρυσή Αυγή, περί ανακήρυξης της ως εγκληματική οργάνωση.

koutipandoras.gr