ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΛΟΓΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Η/Υ

γκειτςΗ αγορά εργασίας θα υποστεί δραματικές αλλαγές, για τις οποίες ούτε οι εργαζόμενοι αλλά ούτε και οι κυβερνήσεις έχουν προετοιμαστεί, προειδοποιεί ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates.

Μιλώντας στο think tank The American Enterprise Institute, ο Gates δήλωσε ότι κατά τα επόμενα 20 χρόνια, πολλά επαγγέλματα θα εξαφανιστούν,  καθώς θα αντικατασταθούν από προγράμματα υπολογιστών.

«Η υποκατάσταση από τα προγράμματα -είτε αφορά τους οδηγούς, τους σερβιτόρους ή τις νοσοκόμες- προχωρά. Με τον καιρό, η τεχνολογία θα μειώσει τη ζήτηση για δουλειές. Δεν πιστεύω ότι ο κόσμος το έχει αυτό στο μυαλό του», είπε.

Και δεν είναι ο μόνος που το πιστεύει. Τον Ιανουάριο, το περιοδικό Economist είχε δημοσιεύσει εκτενές άρθρο στο οποίο ξεχώριζε καμιά δεκαριά επαγγέλματα, όπου ο άνθρωπος θα αντικατασταθεί από ρομπότ στα επόμενα 20 χρόνια. Ανάμεσα σε αυτά ήταν οι λογιστές και οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο.

Ο Gates πιστεύει πως μια λύση είναι να αναμορφωθούν οι φορολογικοί κώδικες, ώστε να ενθαρρύνουν τις εταιρείες να προσλαμβάνουν υπαλλήλους. Και εκτιμά ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα αποθαρρύνει τις επιχειρήσεις από το να προχωρήσουν σε προσλήψεις.

newmoney.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ