Β. ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ: ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΩΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Αλεξανδ (Αντιγραφή)Στο Λουξεμβούργο βρέθηκε σήμερα η πρώην βουλευτής κ. Β. Αλεξανδρίδου, η οποία παρακολούθησε τη λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου.

Η κ. Αλεξανδρίδου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Μητροπολίτη Βελγίου, Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρα, ο οποίος τέλεσε και τη λειτουργία, τον Πρέσβη της Ελλάδος στο Λουξεμβούργο κ. Θεόδωρο Γεωργακέλο, τον κ. Λάζαρο Λαζάρου, μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου καθώς και επιχειρηματίες που κατοικούν και δραστηριοποιούνται στο Λουξεμβούργο.

Οι μορφωτικές σχέσεις Ελλάδος – Λουξεμβούργου, η τουριστική ανάπτυξη μεταξύ των δυο χωρών, αποτέλεσαν ζητήματα που άπτονται άμεσα του ενδιαφέροντος της κ. Αλεξανδρίδου, καθώς η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς των Λουξεμβουργιανών – 30 χιλιάδες τουρίστες έρχονται στην Ελλάδα κάθε χρόνο -, οι οποίοι μεταβαίνουν στην Κέρκυρα, στην Ρόδο και στην Κω με ειδικές ναυλώσεις της εθνικής εταιρείας LUXAIR.

Η κ. Αλεξανδρίδου, έκανε λόγο για τη δυνατότητα τουριστικής συνεργασίας του Λουξεμβούργου με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς υπάρχουν ιδιαίτεροι προορισμοί για διακοπές όλο το χρόνο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ