ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝ-ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΟΥ Π. ΣΑΡΧΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

PSAR1 (Αντιγραφή)Από τον Αμπελώνα ξεκίνησε και ουσιαστικά το μεσημέρι της Κυριακής την προεκλογική του εκστρατεία, ο υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης, παρουσιάζοντας αρχές και θέσεις αλλά και το όνομα του συνδυασμού, που λέγεται «ΣυνΠολιτεία, δημοτική κίνηση, Στροφή στον πολίτη».

Σε αυτό ακριβώς το όνομα «συνΠολιτεία» στάθηκε ιδιαίτερα ο κ. Σαρχώσης υποστηρίζοντας ότι θα απαντήσει στις σημερινές συνθήκες και στις παράδοξες πολιτικές που διαμόρφωσε ο Καλλικράτης.

PSAR3 (Αντιγραφή)«Αυτές τις «παράδοξες» πολιτικές τις βιώνουν οι πολίτες του Αμπελώνα περισσότερο από τον καθένα μας τα τελευταία χρόνια. Η μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» έπληξε την υπόσταση του θεσμού στον Αμπελώνα, την πολιτική και κοινωνική εκπροσώπηση των κατοίκων του, με αποτέλεσμα να πληγεί εν τέλει η ίδια η ζωή και η καθημερινότητα των κατοίκων αυτής της πόλης.

PSAR2 (Αντιγραφή)Η κοινή διαπίστωση η οποία εκφράζεται με την λέξη «εγκατάλειψη» την οποία οι περισσότεροι από σας χρησιμοποιείται για να περιγράψετε αυτό που βιώνεται είναι νομίζω χαρακτηριστικό.

Η μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» αποτέλεσε μια αρνητική τομή για τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Αμπελώνα. Είναι πολιτική μας προτεραιότητα να αγωνιστούμε ενάντια σ΄ αυτή την κατάσταση, πρέπει να εναντιωθούμε όλοι μας για να θεραπεύσουμε αυτή την πραγματικότητα, πρέπει να πορευτούμε όλοι μαζί ισότιμα και αλληλέγγυα να ενωθούμε σε μια τοπικότητα με πολλά κοινά χαρακτηριστικά, σε μια πολιτεία στη συνΠΟΛΙΤΕΙΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι η συν-πολιτείαείναι είναι το κοινό μέλλον, των κατοίκων του δήμου και τα λίγα χιλιόμετρα δρόμου που χωρίζουν, τις δημοτικές και τοπικές ενότητες πρέπει να γίνουν ο δρόμος που θα τους ενώσει.

PSAR5 (Αντιγραφή)«Η συνΠΟΛΙΤΕΙΑ η Δημοτική Κίνηση μας θα αγωνιστεί να γεφυρώσει του δύο οικισμούς, τον Τύρναβο και τον Αμπελώνα να μοιράσει ανάμεσα σ΄ αυτούς τους δύο οικισμούς δημοτικές υπηρεσίες, κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις.

«Η συνΠΟΛΙΤΕΙΑ μας είναι έκφραση μιας νέας πολιτικής μιας πολιτικής διεξόδου

είναι έκφραση ενός οράματος γι΄ αυτό από δω και στο εξής θα είμαστε συμπολίτες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρχώσης.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

PSAR4 (Αντιγραφή)Λίγο νωρίτερα ο υποψήφιος δήμαρχος απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει εναλλακτική λύση για την κατάσταση που βιώνει σήμερα η χώρα και ο λαός, εξαιτίας των πολιτικών επιλογών που είναι και οδυνηρές και αδιέξοδες, υποστήριξε ότι πρέπει να αναζητάμε τη διέξοδο σ’ ένα σχέδιο, ένα όραμα, μια στρατηγική, που θα περιέχει σκληρές αλήθειες, κόπο, ρίσκο, άλλα και που οπωσδήποτε θα εγγυάται ισότητα, δικαιοσύνη, διαφάνεια, αξιοκρατία, αποτελεσματικότητα, δημοκρατία.

«Ακλόνητη πίστη και πολιτική μας άποψη, είναι πως μεγάλο μέρος αυτής της εναλλακτικής λύσης, του άλλου δρόμου για το ξεπέρασμα της κρίσης που βιώνουμε αποτελεί η αναβάθμιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Και αυτό γιατί η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να βοηθήσει θετικά και δημιουργικά τον κατακερματισμό των υλικών και ανθρώπινων πόρων και να διαμορφώσει βιώσιμα σύνολα τοπικών κοινωνιών, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν την απάντηση στο κόσμο της παγκοσμιοποίησης», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος, ξεκαθαρίζοντας ότι:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και εμείς οφείλουμε αναγεννήσουμε την τοπική κοινωνία κύρια με την κινητοποίηση των πολιτών και να προωθήσουμε προοδευτικές και ριζοσπαστικές αλλαγές, πέρα από τα πλαίσια των μνημονιακών πολιτικών, ώστε ο Δήμος:

• Να γίνει κύτταρο αποδοτικών και αποτελεσματικών συνεργασιών, σχεδιασμού και έντιμης διαχείρισης πολιτικών, προγραμμάτων και έργων, για μια βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία θα στηρίζεται στην ανάδειξη της δημιουργικής ταυτότητας της τοπικής κοινωνίας να αγωνιστούμε να γίνει κτήμα όλων των πολιτών, μέσα και έξω από τον Δήμο μας η μεγάλη «εικόνα» για την περιοχή και την κοινωνία μας, το παραγωγικό μας αποτέλεσμα αλλά και οι άνθρωποι του.

•  Να γίνει ο Δήμος φορέας υποστήριξης των δημοσίων αγαθών του περιβάλλοντος, της υγείας, της παιδείας και του πολιτισμού

• Να γίνει ο θεσμός ανάδειξης μιας αλληλέγγυας κοινωνίας υπερασπίζοντας την ισότιμη συμμετοχική δράση των πολιτών, Ενάντια στα απρόσωπα Δημοτικά σύνολα του σήμερα με αποξενωμένους πολίτες και φορείς

Η ζωή μας θα έχει μέλλον σ’ ένα κόσμο παγκόσμιο μόνον εάν οργανωθεί τοπικά και εάν αγωνιστεί για ένα τόπο αξιοβίωτο, παραγωγικά βιώσιμο και κοινωνικά αλληλέγγυο».

Σε άλλο σημείο αφού υπενθύμισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι περισσότεροι συνεργάτες του είναι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης που την υπηρέτησαν με πολιτικό ήθος πολλά χρόνια, χωρίς να υποκύψουν στις προκλήσεις της κεντρικής πολιτικής σκηνής, διεκδικώντας μόνιμα την αναγκαιότητα της σαφούς οριοθέτησης ανάμεσα στην Κεντρική Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως και την θεσμική και οικονομική αυτοτέλεια της, περιέγραψε με μελανά χρώματα τη σημερινή κατάσταση των δήμων λέγοντας:

«Μας είναι γνωστή η κατάσταση των Δήμων. Εμείς που υποστηρίζουμε με πάθος έναν άλλο ρόλο της Αυτοδιοίκησης παρακολουθούμε με ιδιαίτερο προβληματισμό, ανησυχία αλλά και οργή πολλές φορές τις επεμβάσεις που έγινα τα τελευταία χρόνια στο θεσμό. Δεν παραγνωρίζουμε τη σημασία της συρρίκνωσης των δομών, ούτε ότι το κεντρικό κράτος ασκεί έναντι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «παράδοξες» πολιτικές, δημιουργώντας ένα ασφυκτικό κύρια οικονομικό κλοιό».

ΔΙΩΞΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Λίγο πριν κλείσει την ομιλία του ο κ. Σαρχώσης, άσκησε σκληρή κριτική στη σημερινή δημοτική αρχή η οποία υιοθέτησε πολιτικές αντιπαράθεσης μεταξύ του Δήμου και πολιτών,  αψηφώντας τα αιτήματα σημαντικής μερίδας της κοινωνίας του Αμπελώνα και μάλιστα φτάνοντας και σε επίπεδο ποινικών διώξεων την ώρα που θα έπρεπε να ασκούνται συνεργατικές πολιτικές, πολιτικές όσμωσης των δύο κοινωνιών. «Αυτό, αυτό πρέπει να το ξεπεράσουμε, πρέπει να το θεραπεύσουμε όλοι έχουμε αυτό το χρέος απέναντι στο κοινό μας μέλλον πρέπει να νικήσουμε την καχυποψία, να την αντικαταστήσουμε με μια αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Το ήθος και η μακροχρόνια προσωπική μου διαδρομή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, των συνεργατών και συνυποψήφιων μου, αλλά και των προσωπικοτήτων και από τον Τύρναβο και τον Αμπελώνα που θήτευσαν και υπηρέτησαν με επιτυχία επίσης στον θεσμό και οι οποίοι όχι μόνο με στηρίζουν αλλά και με συνδράμουν πολύτιμα στο δύσκολο αυτό έργο που θέλουμε να επωμισθούμε είναι το πρώτο εχέγγυο της εμπιστοσύνης που πρέπει να μας δείξετε», τόνισε χαρακτηριστικά επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του για άμεση αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος με το νερό, αλλά και της εγκατάλειψης του Αμπελώνα.

«Ανακοινώσαμε προ ημερών τις θέσεις μας για το πρόβλημα του νερού όπως δημιουργήθηκε στον Αμπελώνα.

Δεν το κάναμε τυχαία το εντάσσουμε στην πολιτική της θεραπείας της κοινή μας πολιτείας της συνΠΟΛΙΤΕΙΑ μας.

Πρωταρχικό μας μέλημα είναι να βάλουμε τα πράγματα στην σωστή τους βάση. Οι πολίτες είναι οι κύριοι εκφραστές της πολιτικής του Δήμου και η διαχείριση του νερού, αυτού του τόσο σημαντικού παράγοντα επιβίωσης είναι πρώτα και κύρια μέλημα των ιδίων, άρα δεν μπορείς να τους έχεις ενάντιους.

Η επιχείρηση νερού επίσης είναι η επιχείρηση η οποία εκφράζει την αυτονομία του Δήμου μας της συνΠΟΛΙΤΕΙΑ μας στη διαχείριση του νερού και η ύπαρξη της και η ευρωστία της πρέπει να είναι καθήκον μας.

Τα μέτρα που ανακοινώσαμε και είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε κινούνται και στις δύο αυτές κατευθύνσεις, η βιωσιμότητα της ΔΕΥΑΤ εξαρτάται άμεσα από την κοινωνική αποδοχή του ρόλου της» κατέληξε ο κ. Σαρχώσης.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

PSAR6 (Αντιγραφή)Μετά την παρουσίαση των θέσεων και του ονόματος του συνδυασμού ο υποψήφιος δήμαρχος παρουσίασε και τα πρώτα 43 ονόματα του ψηφοδελτίου που είναι:

Δημοτικές και τοπικές κοινότητες πρώην δήμου Τυρνάβου

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, αγρότης, Πρόεδρος ΤΟΕΒ Τυρνάβου.

ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, εκπαιδευτικός

ΓΚΑΜΠΕΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ιδιωτικός υπάλληλος.

ΓΚΑΡΛΟΦΤΗΣ ΜΑΝΘΟΣ, αγρότης.

ΓΚΟΒΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, αγρότης.

ΓΚΟΥΛΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ελεύθερος επαγγελματίας.

ΓΟΥΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Δικηγόρος.

ΔΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ελεύθερος επαγγελματίας.

ΚΑΤΣΙΚΑΒΕΛΑΣ ΜΑΚΗΣ, ελευθ. επαγγελματίας

ΚΟΛΟΒΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, πτυχιούχος βαλκανικών σπουδών – άνεργος

ΚΟΥΤΙΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, αγρότης

ΚΟΥΤΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ιδιωτ. Υπάλληλος

ΚΟΥΤΣΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ελευθ. Επαγγελματίας

ΜΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ξενοδοχοϋπάλληλος

ΜΙΓΑ –ΖΕΡΒΟΥ ΣΟΦΙΑ, ελευθ. Επαγγελματίας

ΜΠΙΛΙΟΥ – ΛΑΓΓΙΟΛΗ ΦΑΝΗ, ιδιωτ. Υπάλληλος

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑΡΙΝΑ, εκπαιδευτικός

ΝΤΑΜΤΣΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, αγρότης

ΝΤΑΟΥΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Πολιτικός Μηχανικός

ΣΙΟΥΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, αγρότης

ΤΑΡΑΜΠΟΥΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ελευθ. Επαγγελματίας

ΤΖΑΡΤΖΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ηλεκτρολόγος – ηλεκτρονικός ΟΣΕ, Πρόεδρος μορφωτικού συλλόγου Δένδρων.

ΤΟΛΙΚΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, εκπαιδευτικός

ΤΣΙΟΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, εκπαιδευτικός

ΦΑΣΕΓΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ιδιωτ. Υπάλληλος

ΧΑΛΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, αγρότης

ΧΑΤΖΗΚΡΑΝΙΩΤΗΣ ΑΛΕΚΟΣ, αγρότης, συνταξ. συνετ. Υπάλληλος

ΧΑΤΖΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ, διευθυντής ΑΣΕΠΟΠ

ΓΡΕΠΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, φυσικός

ΜΟΥΣΙΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, αγρότης

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, αγρότης

Δημοτικές και τοπικές κοινότητες πρώην δήμου Αμπελώνα

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, ιδιωτ. υπάλληλος

ΚΟΥΒΕΛΑΣ ΝΙΚΟΣ, αγρότης

ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ιδιωτ. υπάλληλος.

ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, αγρότης.

ΜΑΣΤΑΚΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, συν/χος  αξ/κος Ε.Α.

ΝΤΑΛΑΜΠΕΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, εκπαιδευτικός

ΡΙΖΟΣ ΜΑΡΙΟΣ,  νοσηλευτής

ΣΟΥΡΛΑΤΖΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ, εκπαιδευτικός

ΤΟΚΜΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ελευθ. Επαγγελματίας

ΡΟΣΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, χημικός

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ