Η ΔΕΥΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

deya (Αντιγραφή)Την Δευτέρα 17-3-14 υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο «3/13 ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ»  μεταξύ  των ΔΕΥΑ Λάρισας και της αναδόχου κοινοπραξίας «ΣΙΔΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ και ΑΔΑΜΟΥ ΙΑΣΩΝ – ΑΔΑΜΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ» προϋπολογισμού μελέτης 2.035.000,00 ευρώ

Το έργο χρηματοδοτείται πλήρως από πόρους της ΔΕΥΑ Λάρισας.

Αντικείμενο της σύμβασης   είναι η αντικατάσταση παλαιών αγωγών ύδρευσης στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού στην πόλη της Λάρισας από αγωγούς πολυαιθυλενίου τρίτης γενιάς και η κατασκευή νέων παροχών. Συγκεκριμένα η περιοχή στην οποία θα εκτελεσθεί το έργο περικλείεται μεταξύ των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου –Βόλου– Σαπφούς – Παλαιολόγου Φαρσάλων.

Οι εργασίες θα γίνουν χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα στην υδροδότηση των οικοδομών. Προβλέπεται η κατασκευή 7.430 μ. αγωγών ύδρευσης και η προθεσμία περαίωσης είναι 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Η αποκατάσταση των οδών θα γίνει σε όλο το πλάτος τους.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το τρίτο έργο αντικατάστασης παλαιών αγωγών ύδρευσης στην πόλη της Λάρισας. Προηγήθηκαν δύο έργα προϋπολογισμών 2.110.000 και 1.370.000 ευρώ τα οποία αφορούσαν την αντικατάσταση παλαιών αγωγών ύδρευσης στην περιοχή της Νεράιδας εκατέρωθεν της οδού Καρδίτσης.

Η ΔΕΥΑΛ έχει προγραμματίσει, με δικούς της πόρους,  την αντικατάσταση των παλαιών αγωγών ύδρευσης ανά συνοικία  κάθε χρόνο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ