ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ “ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ” ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

TRIANTTο βιβλιοπωλείο «ΠΑΙΔΕΙΑ» και οι εκδόσεις ΜΑΤΙ διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου «Τριαντάφυλλα του ανέμου» της Μαρίας Προδρόμου.
Η παρουσίαση θα γίνει την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 στις 8:30 το βράδυ στον φιλόξενο χώρο του βιβλιοπωλείου «ΠΑΙΔΕΙΑ» , Μεγάλου Αλεξάνδρου 6, στη Λάρισα.
Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας- εκπαιδευτικός Λίνα Βασιλοπούλου, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός-θεατρολόγος Θεοδώρα Μουκούλη.

Συντονιστής θα είναι ο Μάκης Εξαρχόπουλος, δημοσιογράφος-ερευνητής, παρουσιαστής της εκπομπής «Ταξιδεύοντας στη Θεσσαλία».

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Πρόκειται για ένα λογοτεχνικό έργο που με ύφος γλαφυρό ταξιδεύει τον αναγνώστη σε δύο εποχές, στη Ζάκυνθο του 1710 και στην Αθήνα του 2008.
Ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο με απρόσμενες εκπλήξεις και ανατροπές.
Ένα βιβλίο που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι την τελευταία του σελίδα.
Η ΥΠΟΘΕΣΗ
Ζάκυνθος 1710. Η Έλντα είναι κρυφά ερωτευμένη με τον άντρα της αδερφής της. Μην υπομένοντας άλλο αυτό το μυστικό που της βαραίνει την ψυχή, αποφασίζει να γίνει καλόγρια, ο πάμπλουτος όμως θείος της, ο κόντες Ντάντος, που έχει αναλάβει μετά τον απρόσμενο θάνατο των γονιών της τη φροντίδα της, την υποχρεώνει να παντρευτεί τον Ρομπέρτο, γιο του κόντε Κατελλάνου, έναν άγνωστό της νέο, προκειμένου να επισφραγιστεί μια συμφωνία. Η κοπέλα τον θεωρεί εχθρό της οικογένειας και σίγουρα προικοθήρα, ωστόσο ο Ρομπέρτο είναι απίστευτα ευγενικός, γοητευτικός, μυστηριώδης… Η Έλντα τον ερωτεύεται παράφορα. Η μοίρα όμως έχει άλλα σχέδια.
Στην Αθήνα του 2008 η Μάιρα είναι μια κοπέλα ρομαντική, ονειροπόλα. Εργάζεται ως γραφίστρια στον εκδοτικό οίκο του πατέρα της και πιστεύει πως ένας συνάδελφός της, ο Πέτρος, είναι ο άντρας της ζωής της. Είναι όμως έτσι; Ο απρόσμενος χωρισμός τους και η γνωριμία της με έναν γοητευτικό νέο, τον Αλέξανδρο, θα ανατρέψει τα πάντα. Ένα φιλί. Και η κοπέλα θα αρχίσει να βιώνει εικόνες και συναισθήματα ενός άλλου κόσμου.
Προσπαθώντας να ξεφύγει, θα βρεθεί στη Ζάκυνθο, στο σπίτι μιας αγαπημένης της θείας. Μέχρι που η θάλασσα θα ξεβράσει έναν άντρα… Και όλα στη ζωή της θα ανατραπούν.

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Η Μαρία Προδρόμου γεννήθηκε στην Κύπρο. Σπούδασε δημοσιογραφία στην Αθήνα και από το 1994 ασχολείται ενεργά με το επάγγελμα, αρθρογραφώντας σε περιοδικά και εφημερίδες. Τις πρώτες της συγγραφικές της απόπειρες τις έκανε όταν ήταν 9 χρονών γράφοντας παραμύθια. Στην ηλικία των 14 ετών ολοκλήρωσε το πρώτο της βιβλίο, ένα περιπετειώδες μυθιστόρημα που έγραψε σε ένα χοντρό τετράδιο και που παραμένει ανέκδοτο στη βιβλιοθήκη της ως σήμερα. Εκτός από τα βιβλία ασχολείται και με τη συγγραφή σεναρίων. Της αρέσει να διαβάζει, να γράφει, να ζωγραφίζει και να ταξιδεύει. Έχει γράψει βιβλία που κυκλοφορούν σε Κύπρο και Ελλάδα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του Ξενοδοχείου «ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ» και του ψητοπωλείου «ΕΛΙΞΗΡΙΟ», στη Λάρισα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ