ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΣΩ LEADER

ΚΑΡΑΛΑΡΣυμβάσεις ύψους 500.000 ευρώ, υπέγραψε η Πρόεδρος της ΕΔΠ Leader – Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου στο πλαίσιο της 3ης  Προκήρυξης του Προγράμματος Leader για Ιδιωτικές επενδύσεις.

Σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, το Leader αποτελεί σημαντική χρηματοδοτική ευκαιρία για την ανάπτυξη της περιοχής μας, δίνοντας τη δυνατότητα σε επενδυτές να δημιουργήσουν νέες επιχειρήσεις ή να εκσυγχρονίσουν τις ήδη υπάρχουσες.

Οι  πέντε νέες συμβάσεις αφορούν αναλυτικά  ίδρυση επιχείρησης  διαλογής – επεξεργασίας και παραγωγής τυποποιημένης, εκσυγχρονισμό οινοποιείου  προϊόντων συμβατικής και βιολογικής γεωργίας, εκσυγχρονισμό και μετεγκατάσταση μονάδας παραγωγής επεξεργασμένων και συντηρημένων λαχανικών, εκσυγχρονισμό παραδοσιακού καφενείου – ψησταριάς και ίδρυση κέντρου αναψυχής και εστίασης.

Σε δήλωση της  η πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος LEADER – αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, κ. Ρένα Καραλαριώτου επεσήμανε: «Υπογράψαμε σήμερα συμβάσεις ύψους 500.000 ευρώ, οι οποίες θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα συνεισφέρουν στην τοπική οικονομία. Μέχρι στιγμής, από τις τρείς προκηρύξεις του προγράμματος Leader, έχουν εγκριθεί 55 έργα συνολικού προϋπολογισμού 7.349.631,65 ευρώ, ενώ τα 51 έργα των οποίων έχουν ήδη υπογραφεί οι συμβάσεις έχουν συνολικό προϋπολογισμό 6.062.097,15 ευρώ. Οι περισσότερες συμβάσεις αφορούν στους τομείς της μεταποίησης  και των επιχειρήσεων αναψυχής και εστίασης, με στόχο αυτές να καταστούν ανταγωνιστικές στο νέο οικονομικό κι επιχειρηματικό περιβάλλον που διαμορφώνεται.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι οι επιχειρηματίες  της περιοχής μας δεν αφήνουν ένα σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο, όπως είναι το Πρόγραμμα Leader που υλοποιεί η ΑΕΝΟΛ, ανεκμετάλλευτο και χαρακτηριστικό  είναι το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για συμμετοχή στην 4η  προκήρυξη  του LEADER, με την υποβολή 66 προτάσεων, συνολικού  προϋπολογισμού 10.629.066,99 € τριπλάσιου του προκηρυσσόμενου που ήταν 3.191.260,94 €)

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ