Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΝΑ ΜΕΤΟΥΣΙΩΘΕΙ ΣΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Ανακοίνωση της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Πρωτοβουλίας Υπαλλήλων Δήμων Νομού Λάρισας

δημΟι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ του Συλλόγου μας πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκαν σε μια περίοδο που η τοπική αυτοδιοίκηση και οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη επίθεση της μεταπολεμικής περιόδου.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το νέο πειθαρχικό δίκαιο, η αξιολόγηση των υπηρεσιών και του προσωπικού, οι ιδιωτικοποιήσεις και το καινούριο με την ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα θα αποτελέσουν τα νέα εργαλεία για το σφαγιασμό υπηρεσιών κι εργαζομένων στο δήμο μας και θα προωθήσει το νέο μοντέλο της τοπικής αυτοδιοίκησης  σε Α.Ε.

Η Ριζοσπαστική Ενωτική Πρωτοβουλία ευχαριστεί τους συναδέλφους που με την ψήφο τους στήριξαν τις θέσεις μας και, κυρίως, την πάγια άποψή μας ότι ο Σύλλογος πρέπει να αλλάξει αντίληψη και πρακτική, ώστε η απαξίωση που υπάρχει στο συνδικαλισμό να μετουσιωθεί σε ουσιαστική συμμετοχή των συναδέλφων. Μόνο έτσι μπορεί να παλευτεί η επίθεση που δεχόμαστε.

Δέσμευσή μας είναι ότι μέσα από το ΔΣ θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, ώστε οι συνάδελφοι θα έχουν τον πρώτο λόγο κι οι αποφάσεις να είναι αποτέλεσμα προτάσεων των γενικών συνελεύσεων. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε ένα σύλλογο όχι φοβικό και απομονωμένο αλλά συνδεδεμένο με άλλους κλάδους, ένα σύλλογο που θα λειτουργεί. Θα παλεύουμε για ένα σύλλογο- όχι κομματικό συνδικάτο- που θα λειτουργεί με δημοκρατία και ενότητα στη δράση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ