ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΚΑΛΟΓ1 (Αντιγραφή)Τη συμμετοχικότητα πράξη, κάνει η «Συμπαράταξη Λαρισαίων», στο πλαίσιο εκπόνησης του προγράμματος της, το οποίο, όπως έχει ανακοινωθεί θα παρουσιαστεί επισήμως στις 11 Απριλίου.

Ετσι το βράδυ της Δευτέρας, στο ξενοδοχείο Μετροπόλ, εκπρόσωποι και μέλη τοπικών φορέων, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ομάδας προγράμματος της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» για συζήτηση επί των βασικών προγραμματικών θέσεων για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της «Συμπαράταξης» κ. Απ. Καλογιάννης, αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους και τα μέλη των φορέων που συμμετείχαν στη διαδικασία, τόνισε ότι αποτελεί βαθιά πεποίθηση της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» και του ιδίου, ότι στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, κυρίως σε περίοδο κρίσης, είναι επιβεβλημένη η συνεργασία, η συνέργεια και η συμμετοχικότητα για την αντιμετώπιση προβλημάτων και τη χάραξης τους σχεδιασμού για την περαιτέρω πορεία των τοπικών κοινωνιών.

Σε ότι αφορά στην συζήτηση επί της πρότασης της «Συμπαράταξης» για τη συμβολή του Δήμου στην παραγωγική ανασυγκρότηση της τοπικής κοινωνίας, η βασική στόχευση είναι σαφής: «Θέλουμε μια πόλη ευρωπαϊκή όπως αξίζει στην ιστορία και τους πολίτες της. Η Λάρισα μπορεί να γίνει το  δυναμικό βιώσιμο  οικονομικό, εμπορικό, περιβαλλοντικό,  διοικητικό, μητροπολιτικό κέντρο της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Ελλάδας. Μια  Ανοιχτή εξωστρεφή Ανθρώπινη και Ευρωπαϊκή πόλη με αναβαθμισμένη την αγροδιατροφική, περιβαλλοντική, πολιτιστική και Παραγωγική της ταυτότητα», τονίστηκε στη σύσκεψη.

Μερικές από τις βασικές θέσεις εστιάζονται στα εξής:

Για την βιώσιμη ανάπτυξη του Αγροδιατροφικού Τομέα

Είναι ανάγκη να δοθεί έμφαση σε πολιτικές Ποιότητας (ΠΟΠ και ποιοτικών εταιρικών προιόντων, ολοκληρωμένης παραγωγής κλπ) και σε πολιτικές Συνεργασίας)

Για την βιώσιμη οικοτουριστική Ανάπτυξη της Λάρισας

Ο Δήμος Λαρισαίων με τις Υπηρεσίες και σε συνεργασία με τους τουριστικούς, πολιτιστικούς και περιβαλλοντικούς φορείς να συμβάλλει στην διαμόρφωση τουριστικών διαδρομών για προσέλκυση περισσότερων τουριστών

Για την βιώσιμη ανάδειξη των Υπηρεσιών της Λάρισας

Ο Δήμος Λαρισαίων να αξιοποιήσει τις υπηρεσίες του και τα ΚΕΠ, την ανάδειξη καλών πρακτικών, καθώς και για τη δημιουργία Θεσσαλικού πόλου αγροτικής και επιχειρηματικής καινοτομίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΤΕΙ, ΕΘΙΑΓΕ τις συνεταιριστικές ομάδες παραγωγών κ.α.

Για μια βιώσιμη πόλη με έναν δημόσιο χώρο ανοιχτό στους πολίτες

Με ένταξη του Πηνειού στην ζωή της πόλης, με απομάκρυνση των ανενεργών στρατοπέδων και αξιοποίησή τους ως πνεύμονες πρασίνου, με προώθηση της διαλογής των απορριμμάτων στην πηγή και της ανακύκλωσης σε ΧΥΤΥ, προώθηση ποδηλατοδρόμων και πεζοδρομήσεων.

Στη συνάντηση – σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι ή μέλη του ΤΕΕ Κεντροδυτικής Θεσσαλίας, του ΣΘΕΒ, του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου, της ΠΕΔ Θεσσαλίας, του ΤΕΙ Θεσσαλίας, του Οικονομικού Επιμελητηρίου (παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας), του ΕΘΙΑΓΕ, της Ενωσης Ξενοδόχων ν. Λάρισας, του Γεωπονικού Συλλόγου, του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, Συνεταιριστικών ομάδων παραγωγών, του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, της Ενωσης Νέων Αγροτών κ.α.

Σημειώνεται ότι έχουν προγραμματιστεί και άλλες θεματικές ανάλογες συζητήσεις επι συγκεκριμένων θεματικών πεδίων, πριν την παρουσίαση του προγράμματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ