ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

syspΑνακοίνωση με αφορμή τη στάση που τήρησαν τόσο η παράταξη της πλειοψηφίας, όσο και οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που ανήκουν πλέον στη “Συμπαράταξη” για το θέμα της πρόσληψης προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις εξέδωσε η “Λαϊκή Συσπείρωση” καταγγέλλοντας τη στάση αυτών των παρατάξεων. Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

«Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 17 Μάρτη 2014 μεταξύ άλλων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε και το θέμα των προσλήψεων προσωπικού με 2μηνες συμβάσεις και φοιτητές πρακτικής του ΤΕΙ.

Οι θέσεις που καλούνται να αναπληρώσουν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι αποτελούν πάγιες ανάγκες σε καθαριότητα, τεχνικές υπηρεσίες κτλ. Είναι θέσεις απασχόλησης κακοπληρωμένες, χωρίς δικαιώματα, με μισθούς που ξεκινούν από 186 ευρώ για τους «πρακτικάριους» του ΤΕΙ και φτάνουν το ύψος του κατώτατου μισθού για τους υπόλοιπους.

Με τις ψήφους των συμβούλων της δημοτικής αρχής της ΝΔ και της συμπαράταξης των κκ Καλογιάννη-Σούλτη πέρασε κατά πλειοψηφία (διαφωνία μόνο της Λαϊκής Συσπείρωσης) η πρόσληψη των «πρακτικάριων» του ΤΕΙ με μισθό 186 ευρώ.

Ενώ στο θέμα των 2μηνιτών στην καθαριότητα η συμπαράταξη των Καλογιάννη – Σούλτη διαφώνησε όχι ως προς τη μορφή απασχόλησης αλλά γιατί έρχεται λέει δυο μήνες πριν τις εκλογές.

Η στάση αυτή της δημοτικής αρχής της ΝΔ, αλλά και της Συμπαράταξης που στηρίζεται κύρια από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ κτλ.,  αποδεικνύει ότι οι τοπικές διοικήσεις όχι μόνο δεν είναι «αθώες του εγκλήματος» στη υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά με τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων την εξειδικεύουν άμεσα για λογαριασμό της πλουτοκρατίας.

Αυτή τους η στάση αποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν φέρνουν  το καινούργιο στην τοπική διοίκηση όπως ισχυρίζονται, αλλά στην ουσία επιβεβαιώνουν την εκτίμηση μας, ότι στην κεντρική στρατηγική κατεύθυνση, στην εφαρμογή των κατευθύνσεων του Καλλικράτη και της Ε.Ε. συμπλέουν με την παρούσα δημοτική αρχή και τα ψηφίζουν μαζί.

Μάλιστα ο έτερος της συμπαράταξης και επικεφαλής της «Λαρισαίων Πόλις» κ. Σούλτης υπερασπίζοντας το μισθό των 490 ευρώ μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ ως «έναν καλό μισθό για τους νέους και τους φοιτητές», προσπάθησε να εμφανίσει την πραγματικότητα με τα πόδια πάνω και το κεφάλι κάτω, ότι τάχα μου ενδιαφέρεται για το μέλλον των φοιτητών του.

Οι δημοτικοί Σύμβουλοι της  Λαϊκής Συσπείρωσης καταψηφίσαμε και τα δυο αυτά θέματα της ημερήσιας διάταξης, αποκαλύπτοντας ότι η παρούσα δημοτική αρχή, αλλά και οι υπόλοιποι που υπερψήφισαν, όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται για την ανεργία των νέων και την πρακτική άσκηση των φοιτητών, αλλά τους ετοιμάζουν έναν εργασιακό μεσαίωνα με μισθούς πείνας, επιδόματα φτώχειας και δουλειά απλήρωτη 5 μήνες το χρόνο.

Ο «νέος αέρας» που λένε ότι φέρνουν αποπνέει δυσωδία και μπόχα ίδια με αυτή του σάπιου συστήματος που υπερασπίζονται όλοι τους, πλην Λαϊκής Συσπείρωσης, και του Ε.Ε. μονόδρομου που προσκυνάνε.

Απευθύνουμε κάλεσμα στους άνεργους και τη νεολαία να μην δεχτούν το ζοφερό μέλλον που σχεδιάζουν και υλοποιούν «γνωστοί και φίλοι», «συγγενείς και γείτονες» που θα τους χτυπήσουν την πόρτα προεκλογικά κάτω από τις σημαίες αυτών των πολιτικών. Να τιμωρήσουν με την ψήφο, τους  εκφραστές αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, που το μόνο που τους εξασφαλίζει είναι εργασιακό μεσαίωνα και ανεργία, βρίσκοντας διέξοδο στη δράση ενάντια σ ’αυτές τις πολιτικές και ενισχύοντας αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στις επερχόμενες τοπικές εκλογές που αποτελούν εγγύηση για τα λαϊκά συμφέροντα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ