ΧΡ. ΖΩΗΣ: ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ 400 ΕΚ. ΣΕ 1 ΕΚ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΙΖΟΥΝ 1 ΔΙΣ. ΣΕ 2 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΩΗΣΜε αφορμή την υπερψήφιση της τροπολογίας Στουρνάρα (ΑΠ 1251/67), με την οποία απαλλάσσονται από οφειλές άνω του 1 δισ. ευρώ μεγάλες εγχώριες πετρελαϊκές εταιρείες, ο Πρόεδρος της Νέας ΜΕΡΑς Χρήστος Ζώης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες ο κ. Στουρνάρας κατάφερε επιτέλους να διευκολύνει τα τεράστια συμφέροντα στον κλάδο των πετρελαιοειδών, κρύβοντας σε μία τροπολογία – ντροπή την απαλλαγή τους από οφειλές, που ξεπερνούν το 1 δις ευρώ.

Διανέμει μόλις 400 εκ. ευρώ στους υπερχρεωμένους και γονατισμένους από τους φόρους Έλληνες πολίτες και χαρίζει πάνω από 1 δις κυρίως στις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες.

Ο τελευταίος υπουργός των Μνημονίων οφείλει εξηγήσεις. Εξηγήσεις στα εκατομμύρια των Ελλήνων, στους δανειολήπτες, στους μικροομολογιούχους, στους μικροοφειλέτες του Δημοσίου και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, που βιώνουν τις συνέπειες της κρίσης και το σκληρό πρόσωπο της Πολιτείας και όχι τη θαλπωρή, την οποία παρέχει απλόχερα στα μεγάλα συμφέροντα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ