Χ. ΖΩΗΣ: ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΩΗΣΜε αφορμή τη συμφωνία με την τρόικα για το θέμα του φρέσκου γάλακτος, ο Πρόεδρος της Νέας ΜΕΡΑς Χρήστος Ζώης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Στην Ιστορία θα κληθούν να λογοδοτήσουν όσοι Υπουργοί και Βουλευτές ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την επιμήκυνση της διάρκειας του φρέσκου γάλακτος στις 10 ή 11 μέρες. Θα διαπράξουν ένα έγκλημα, συνέπεια του οποίου θα είναι ο σταδιακός αφανισμός και η καταστροφή της εγχώριας αγελαδοτροφίας, ενός από τους πλέον δυναμικούς κλάδους του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας.

Είναι ανάπτυξη το κλείσιμο μονάδων και η απώλεια 50.000 – 60.000 χιλιάδων θέσεων εργασίας; 

Είναι ανάπτυξη η επιβάρυνση του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας με αθρόες εισαγωγές γάλακτος, πολλές φορές αμφίβολης ποιότητας;

Είναι ανάπτυξη να στρέφεις του Έλληνες καταναλωτές στην κατανάλωση γάλακτος, γάλακτος – κονσέρβα, που υπόκειται σε υψηλές θερμικές επεξεργασίες και χάνει το μέγιστο των θρεπτικών του συστατικών;

Καλούμε τους βουλευτές, που αγαπούν την Πατρίδα και τον Λαό, να το αποδείξουν και να υπερασπιστούν την κοινή λογική. Αλλιώς θα καταγραφούν από την ιστορία ως συνένοχοι…».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com