Η ΑΕΛ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΑΕΛ 001-1 (Αντιγραφή)Την αναγκαιότητα στήριξης της ΑΕΛ τόνισε σήμερα κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τη διοίκηση της ερασιτεχνικής ΑΕΛ ο υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας Ντ. Διαμάντος και μέλη της Νέας Λάρισας. Όπως ανέφεραν η ΑΕΛ αποτελεί μία μοναδική, διακριτή ποδοσφαιρική οντότητα στην Ελληνική ποδοσφαιρική ιστορία.

Και, δεν είναι απλά, η αναφορά και καταγραφή της  στην ιστορία των Ελληνικών τίτλων. Είναι μία ολιστική ποδοσφαιρική νοοτροπία λειτουργίας που, έχει καταγραφεί ιστορικά, ως «μοντέλο». Μία λειτουργία που, μπορεί κανείς να πει ότι, γράφει τον «ορισμό του ποδοσφαίρου» ως Αθλητικό και Κοινωνικό φαινόμενο. Σε όλη την λειτουργική πυραμίδα της ομάδας.

Παράλληλα με την ευκαιρία της συνάντησης ο κ. Διαμάντος υπογράμμισε ότι η πόλη και όλοι οι πολίτες, έχουν ταυτισθεί συναισθηματικά και κοινωνικά με την ΑΕΛ.

«Από το επίπεδο των παραγόντων (που οραματίσθηκαν, έχτισαν το όραμα, υλοποίησαν με τίτλους το όραμα),  του προπονητικού και ποδοσφαιρικού τμήματος, μέχρι του υποστηρικτικού μηχανισμού των αποδυτηρίων, του πάγκου και βέβαια, το πλέον σημαντικό και, συγκριτικό πλεονέκτημα, της εξέδρας. Όλων των φιλάθλων, οργανωμένων και μη. Αλλά, να μην παραβλέπουμε και, την αλληλένδετη υποστηρικτική λειτουργία και με τα ερασιτεχνικά σωματεία του νομού όπως λειτουργούσε κάποτε σε μεγάλο βαθμό.

Αυτό, έχει λοιπόν, καταγραφεί ως μία ιστορική παρακαταθήκη της ΑΕΛ στο Πανελλήνιο  ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι.  Και βαραίνει, πρέπει να βαραίνει τις κινήσεις όλων όσων εμπλέκονται.

Φυσικά, είναι, πέραν κάθε αμφισβήτησης – ακόμα και από μη ποδοσφαιρόφιλους- ότι, η πόλη και όλοι οι πολίτες, έχουν ταυτισθεί συναισθηματικά και κοινωνικά με την ΑΕΛ» υποστήριξε με νόημα.

Επίσης ξεκαθάρισε ότι η ΑΕΛ είναι επίσης, για την πόλη και το τοπικό παραγωγικό δυναμικό ένα «βαρύ στοιχείο» της ταυτότητας της, της αναγνωρισιμότητάς της, που προσθέτει δυναμικό κεφάλαιο .

«Άρα, η ΑΕΛ μπορεί και πρέπει, να συνεχίσει να προσφέρει στην πόλη.

Η ΑΕΛ ως  «Ναυαρχίδα»  όλου του λαρισινού αθλητισμού που σήμερα, εσωτερικά έχει αφεθεί, ενώ, Λαρισαίοι – που πλέον αποτελούν πολύτιμες εξαγώγιμες μονάδες- σε όλα τα αθλητικά πόστα και αθλήματα, αποτελούν τους σημαντικούς συντελεστές επιτυχιών άλλων ομάδων.

Στα ζητήματα που σηματοδοτούν το μέλλον της ΑΕΛ και απαιτούν άμεσα λύση εμπλέκονται ο Δήμος και η ΓΓΑ, η ερασιτεχνική ΑΕΛ, ο ιδιώτης-παραχωρησιούχος με τη ΓΗΠΕΔΟ ΑΕ & πρ. μεγαλομέτοχος και οι  φίλαθλοι (οργανωμένοι και μη).

Κατά συνέπεια, απαιτείται άμεσα να αναληφθεί πρωτοβουλία ώστε, σε πνεύμα συνεργασίας και καλής θέλησης, αναγνώρισης στην κάθε πλευρά της προσφοράς αλλά και, σεβασμού των νόμων και των συμβατικών υποχρεώσεων κάθε πλευράς, να λυθούν όλα τα ζητήματα που αποτελούν τροχοπέδη για μία ανοδική πορεία της ΑΕΛ.

Ο νέος Δήμος με τη Νέα Λάρισα, δεσμεύεται να αναλάβει την πρωτοβουλία αυτή έχοντας και την ηθική υποχρέωση απέναντι στην ΑΕΛ αλλά, και το έννομο συμφέρον διασφάλισης των συμφερόντων της πόλης απέναντι στους πολίτες.

Ο νέος Δήμος με τη Νέα Λάρισα, δεσμεύεται να στηρίξει την ΑΕΛ στο προσκήνιο.

Ενισχύοντας το σύνολο της προσπάθειας που κάνει ως ιστορικός Σύλλογος σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα στις προσπάθειες στην κατεύθυνση των παιδιών και των ακαδημιών.

Ο Αθλητισμός για τη Νέα Λάρισα αποτελεί την προτεραιότητα για τη διαμόρφωση των νέων γενιών με πρότυπα, με αξίες, με άμιλλα, με υγιεινή διαβίωση.

Ο Αθλητισμός για τη Νέα Λάρισα αποτελεί τον δυναμικό τομέα εξωστρέφειας και προστιθέμενης οικονομικής αξίας για την πόλη», κατέληξε ο κ. Διαμάντος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ