ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ ΤΑ Σ/Μ ΛΑΡΙΣΑ

σμλαρισαΜέλος της αλυσίδας Μαρινόπουλος θα είναι και επίσημα πιθανότατα από την 1η Ιουνίου τα Σ/Μ Λάρισα, η μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων τροφίμων του νομού Λάρισας, σύμφωνα με όσα οριστικοποίησε χθες το βράδυ, η αλήθεια είναι μέσα από ενστάσεις, η συνέλευση των μετόχων της τοπικής αλυσίδας.

Οι μέτοχοι των Σ/Μ Λάρισα έβαλαν ένα τέλος σε μια πολύμηνη διαπραγμάτευση για την οποία έγραψε σχετικά από την πρώτη στιγμή το paidis.com και έτσι δημιουργείται ένα νέο τοπίο στο λιανικό εμπόριο όχι μόνο σε επίπεδο νομού Λάρισας αλλά και σε επίπεδο χώρας, αφού πλέον ο όμιλος Μαρινόπουλος ισχυροποιείται ιδιαίτερα στην εγχώρια αγορά.

Αν και πολλές λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες βούληση και στόχος των μετόχων των Σ/Μ Λάρισα είναι να παραμείνουν στη θέση τους οι 640 περίπου εργαζόμενοι της επιχείρησης, αν και αυτό από εδώ και πέρα είναι καθαρά θέμα των νέων ιδιοκτητών.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η αλυσίδα Μαρινόπουλος αναλαμβάνει όλες τις υποχρεώσεις των Σ/Μ Λάρισα μέχρι και 28 Φεβρουαρίου, θα πληρώσει περίπου 1,5 εκ. ευρώ για την αγορά του συνόλου των μετοχών των μετόχων, σε τιμή που δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 10 ευρώ ανά μετοχή, ενώ για τη λειτουργία των Σ/Μ μέχρι να οριστικοποιηθούν οι έλεγχοι από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της τοπικής αλυσίδας η Μαρινόπουλος θα πληρώσει το ποσό του 1,5 εκ. ευρώ για λειτουργικά έξοδα, μισθούς και λοιπές δαπάνες. σε περίπτωση που το ποσό αυτό υπερκαλυφθεί τότε το υπόλοιπο θα πληρωθεί από τους μετόχους των Σ/Μ Λάρισα.

Εκείνο που δεν έχει διευκρινιστεί είναι αν τα Σ/Μ Λάρισα θα συνεχίσουν να λειτουργούν με την επωνυμία τους και μετά την εξαγορά της αλυσίδας από το Μαρινόπουλο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ