ΠΡΟΣΤΙΜΟ – ΡΕΚΟΡ 1,2 ΔΙΣ ΣΤΗΝ TOYOTA!!!

Toyota-LogoTo Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ποινή 1200000000 δολαρίων για την Toyota για παραπλάνηση κοινού σε θέματα που αφορούν την ακούσια επιτάχυνση των οχημάτων της…

Ο Preet Bharara, Εισαγγελέας των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, εξέδωσε μια σαφή προειδοποίηση προς όλους τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να μη κάνουν τα ίδια λάθη που έκανε η Toyota.

“Σε μια ασύνετη και απερίσκεπτη προσπάθεια διαχείρισης της κρίσης, η Toyota πήρε την μοιραία απόφαση να παραπλανήσει το κοινό για να προστατεύσει το σήμα της,” είπε ο Bharara. “Αντί να πουν τα πράγματα με το όνομά τους, η εταιρεία κάλυψε και παραπλάνησε ξανά και ξανά και ξανά.”

«Επαίσχυντες» οι πράξεις της Toyota

Πέντε χρόνια πριν, όταν η Toyota βρέθηκε στη μέση μιας κρίσης ανάκλησης οχημάτων που επιτάχυναν ακούσια επειδή κολλούσε το πεντάλ του γκαζιού, η εταιρεία διαβεβαίωσε το κοινό όλα ήταν εντάξει με τα εκατομμύρια των μοντέλων της Toyota. Στην πραγματικότητα, η αυτοκινητοβιομηχανία δεν έλεγε την αλήθεια, πράγμα που παραδέχτηκε αργότερα και με δηλώσεις της.

Ως αποτέλεσμα, η Toyota θα πληρώσει τώρα το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ σε κατασκευαστή αυτοκινήτων, θα τεθεί υπό επιτήρηση για τρία χρόνια ώστε να εξασφαλιστεί ότι η εταιρεία θα λειτουργεί σύμφωνα με το νόμο και θα προειδοποιεί το κοινό σχετικά με πιθανά ζητήματα ασφαλείας.

Σε δήλωση της, η εταιρεία είπε: “Η Toyota έχει συνεργαστεί με το γραφείο του Εισαγγελέα των ΗΠΑ στο θέμα αυτό για περισσότερα από τέσσερα χρόνια, έχουμε κάνει ριζικές αλλαγές ώστε να ανταποκρινόμαστε πιο αποτελεσματικά στα προβλήματα, έχουμε βάλει στο επίκεντρο τον πελάτη, και έχουμε δεσμευτεί για συνεχείς βελτιώσεις.”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ