Χ. ΖΩΗΣ: ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΩΗΣΜε αφορμή τη συμφωνία με την τρόικα για το θέμα του φρέσκου γάλακτος, ο Πρόεδρος της Νέας ΜΕΡΑς Χρήστος Ζώης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Στην Ιστορία θα κληθούν να λογοδοτήσουν όσοι Υπουργοί και Βουλευτές ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την επιμήκυνση της διάρκειας του φρέσκου γάλακτος στις 10 ή 11 μέρες. Θα διαπράξουν ένα έγκλημα, συνέπεια του οποίου θα είναι ο σταδιακός αφανισμός και η καταστροφή της εγχώριας αγελαδοτροφίας, ενός από τους πλέον δυναμικούς κλάδους του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας.

Είναι ανάπτυξη το κλείσιμο μονάδων και η απώλεια 50.000 – 60.000 χιλιάδων θέσεων εργασίας; 

Είναι ανάπτυξη η επιβάρυνση του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας με αθρόες εισαγωγές γάλακτος, πολλές φορές αμφίβολης ποιότητας;

Είναι ανάπτυξη να στρέφεις του Έλληνες καταναλωτές στην κατανάλωση γάλακτος, γάλακτος – κονσέρβα, που υπόκειται σε υψηλές θερμικές επεξεργασίες και χάνει το μέγιστο των θρεπτικών του συστατικών;

Καλούμε τους βουλευτές, που αγαπούν την Πατρίδα και τον Λαό, να το αποδείξουν και να υπερασπιστούν την κοινή λογική. Αλλιώς θα καταγραφούν από την ιστορία ως συνένοχοι…».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ