1.241 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΛΟΓΟ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

doeΤο 93% των εκπαιδευτικών είναι αντίθετο στην «Αξιολόγηση – Χειραγώγηση». Μόνο στο Σύλλογο Εκπ/κών Π.Ε. Λάρισας ¨ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ, συγκεντρώθηκαν 1241 υπογραφές ενάντια στην αξιολόγηση. Οι δάσκαλοι ζητούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να σταματήσει το διωγμό των εκπαιδευτικών και να προσέλθει σε διάλογο.

Για το θέμα έγινε ενημέρωση από την ηγεσία της ΔΟΕ κατά τη διάρκεια της οποίας, παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι θέσεις της Ομοσπονδίας – όπως αυτές διαμορφώθηκαν μέσα από συνδικαλιστικές και επιστημονικές διαδικασίες – για την Αξιολόγηση καθώς και οι δράσεις που υλοποιούνται από τη Δ.Ο.Ε. ενάντια στην «Αξιολόγηση – Χειραγώγηση» που προωθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Παρουσιάστηκαν οι 58.560 υπογραφές (ποσοστό 93% των υπηρετούντων) των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Δ.Ο.Ε. και δήλωσαν την αντίθεσή τους στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, στο διωγμό των εκπαιδευτικών και στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Επισημάνθηκε, τέλος, η αδιαλλαξία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας που αντί να αναλάβει τις ευθύνες του και να στηρίξει τη Δημόσια Εκπαίδευση στοχοποιεί τους εκπαιδευτικούς και αρνείται το διάλογο με τη Δ.Ο.Ε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ