ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ ΣΕ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ, ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ, ΜΕΤΣΟΒΙΟ;

φοιτητεςΑν και ο αριθμός των εισακτέων αναμένεται να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα παρόλα αυτά παρατηρούνται αυξομειώσεις σε αρκετά τμήματα. Με βάση το δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα” στις 19 Μαρτίου,…

το news.gr προχώρησε σε μια σύγκριση των περσινών προσφερόμενων θέσεων για τους εισακτέους τόσο της γενικής σειρά όσο και των ειδικών κατηγοριών σε σχέση με τον αριθμό που αναφέρεται στο μεσοσταθμικό 20%, που πιθανόν να αποτελεί τον τελικό αριθμό εισακτέων, αφού οι εδικές κατηγορίες οδεύουν προς κατάργηση.

Σε πολλά τμήματα του Αριστοτελείου, του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου καθώς και του Μετσόβιου Πολυτεχνείου αναμένεται μείωση στο συνολικό αριθμό εισακτέων. Οι ελεύθερες μετεγγραφές που θα δοθούν σε πολύτεκνους, τρίτεκνους και εισαχθέντες των κοινωνικών κριτηρίων θα επιβαρύνουν περαιτέρω τον αριθμό των εισαχθέντων στα τμήματα των τριών τριτοβάθμιων ιδρυμάτων.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μείωση αναμένεται στις θέσεις που προσφέρονται στα τρία περιζήτητα τμήματα της νομικής σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή. Το προηγούμενο έτος οι προσφερόμενες θέσεις στη γενική σειρά και στις ειδικές κατηγορίες στο 90% και το 10% των υποψηφίων ανέρχονταν σε 1.407, ενώ με βάση το μεσοσταθμικό 20% διαμορφώνονται σε 1.180 μειωμένες κατά 227.

Όσα παρουσιάζονται, στηρίζονται στο δημοσίευμα, αφού ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως από το υπουργείο Παιδείας οι θέσεις των εισακτέων που αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τις επόμενες μέρες.

Περισσότερα: ΕΔΩ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ