ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥς ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ Σ/Μ ΛΑΡΙΣΑ

Δήλωση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Λάρισας, της Λαϊκής Συσπείρωσης, Τάσου Τσιαπλέ

τσιαπλ1Παρακολουθώντας με ανησυχία τα όσα γράφονται και διαδίδονται σχετικά με την πώληση; της αλυσίδας Σούπερ – Μάρκετ ΛΑΡΙΣΑ, η Λαϊκή Συσπείρωση, δηλώνει ότι είναι σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων και διεκδικεί:

Α) την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα (έως και 8 μήνες) που οφείλει η εργοδοσία στους 640 περίπου εργαζόμενους

Β) Την ανάκληση των 50 περίπου απολύσεων που έκανε το προηγούμενο διάστημα η εργοδοσία, τόσο εργαζομένων που αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών, όσο και άλλων.

Γ) Την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας των εργαζομένων σε περίπτωση πώλησης των καταστημάτων της αλυσίδας Σ-Μ Λάρισα.

Για τις διαθεσιμότητες

Εν τω μεταξύ σε δήλωση του για τις διαθεσιμότητες ο κ. Τσιαπλέ αναφέρει: “Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι, που βρίσκονται στο κατώφλι της απόλυσης και της ανασφάλειας, αποτελούν τη ζωντανή απόδειξη ότι διαθεσιμότητα σημαίνει απολύσεις.

Ακόμη και αυτή τη στιγμή απαιτούμε από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει το δικαίωμα στην εργασία, για όλους όσους χάνουν τη δουλειά τους. Να υιοθετήσει την ουσία της τροπολογίας που κατέθεσε το ΚΚΕ, γιατί όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι είναι και χρήσιμοι και απαραίτητοι.

Ο αγώνας, που έχουν κάνει αυτοί οι εργαζόμενοι, αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για όλους. Αυτός ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, με ενότητα των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, έτσι ώστε να ανατρέψουμε μια βάρβαρη πολιτική που θυσιάζει τους εργαζόμενους στο βωμό της καπιταλιστικής ανάκαμψης και της πολιτικής της Ε.Ε.”

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com