ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ ΤΟ ΕΚΛ

απεργΚάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη Πανεργατική απεργία στις 9 Απριλίου και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία, απευθύνει σήμερα η διοίκηση του Εργατικού κέντρου.

Σε ανακοίνωση – πρόσκληση αναφέρονται τα εξής:

«Στις 9 Απρίλη απεργούμε ΟΛΟΙ ξεπερνώντας τις απειλές της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, τα εμπόδια που βάζει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.

Πρέπει τώρα να ανασυνταχθούμε!

Να πιστέψουμε και να δοκιμάσουμε τη δύναμη μας. Καμία αναμονή

Βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλέμποροι, Τρόικα, κυβέρνηση θέλουν να τα αρπάξουν όλα.

Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των επιχειρήσεων. Η λαιμαργία τους δε θα σταματήσει ποτέ! Μας θέλουν σκλάβους, αμίλητους, ανοργάνωτους, πετώντας μας μερικά ψίχουλα. Πρέπει να βρεθούμε σε αγωνιστική δράση και ετοιμότητα για τα χειρότερα που έρχονται.

Ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης.

Στις 9 ΑΠΡΙΛΗ AΠΕΡΓΟΥΜΕ, για να διεκδικήσουμε αποφασιστικά:

• Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νόμο για τις Συλλογικές Συμβάσεις, να επανέλθει η υποχρεωτικότητά τους και να υπογραφεί ΕΓΣΣΕ με επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ ως βάση για διαπραγμάτευση. Να καταργηθούν οι ατομικές συμβάσεις και ο διαχωρισμός στους μισθούς των εργαζομένων με βάση την ηλικία.

• Να μην καταργηθούν τα ήδη πετσοκομμένα οικογενειακά επιδόματα, τα επιδόματα μητρότητας και τα άλλα επιδόματα του ΟΑΕΔ, ως συνέπεια της νέας μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών

• Να αυξηθούν τα επιδόματα ανεργίας. Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να δίνονται σε όλους τους άνεργους χωρίς προϋποθέσεις. Να καταργηθούν όλα τα δουλεμπορικά γραφεία. Όλοι οι άνεργοι να έχουν δωρεάν ιατρική, νοσηλευτική και φαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν μεταφορές. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της μητρότητας, επαναφορά του επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες.

• Να σταματήσει η εκμετάλλευση των εργαζομένων στα άθλια και κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης (5μηνα, 2μηνα, Βάουτσερ, κλπ). Να πληρωθούν όλοι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι και να παταχθεί η ανασφάλιστη εργασία.

• Όχι στην απελευθέρωση των απολύσεων που προετοιμάζουν. Καμιά απόλυση στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Να ανακληθούν οι ως σήμερα απολύσεις στο δημόσιο τομέα και να δοθούν κονδύλια για την κάλυψη των αναγκών στην Παιδεία, στην Υγεία και την Πρόνοια.

• Αποκλειστικά Δημόσια – Δωρεάν Υγεία και Παιδεία.

• Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων που επιφέρουν. Να γίνουν τα μονοπώλια λαϊκή περιουσία.

• Να καταργηθούν τώρα όλα τα χαράτσια είτε της ΔΕΗ, είτε της εφορίας. Να σταματήσει κάθε κατάσχεση και πλειστηριασμός στα σπίτια του εργαζόμενου λαού.

• Να σταματήσει κάθε συζήτηση για παρέμβαση του κράτους και των εργοδοτών στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα της απεργίας.

Καμία καθυστέρηση, καμία αναμονή!

Κανένας εργάτης, νέος, άνεργος δεν πρέπει να μείνει έξω από αυτήν τη μάχη. Να κυριαρχήσει η αφοβία μπροστά στις απειλές της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Το ΕΚΝΛ, μαζί με το ΠΑΜΕ, δε θα κάνουν πίσω από το αυτονόητο δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικήσουν τη βελτίωση των όρων της ζωής τους, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Υπάρχει διέξοδος! Να βαδίσουμε στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να αλλάξει ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός δύναμης. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να πετάξουμε από πάνω μας τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να ανατρέψουμε τη δικτατορία των μονοπωλίων».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ