ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ

kar (Αντιγραφή)«Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου επιτελεί ένα σημαντικό έργο. Στα δύσκολα αυτά χρόνια δείχνει  καθημερινά και έμπρακτα την κοινωνική της αλληλεγγύη προς τους αδύναμους συμπολίτες μας.  Είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων με τη Μητρόπολη μπορεί να κάνει ακόμη πιο ισχυρό το τείχος της κοινωνικής προστασίας που πρέπει να υπάρχει στην  πόλη»

Τα παραπάνω τόνισε σε δήλωση της η επικεφαλής της «Νέας Αρχής», υποψήφια δήμαρχος Ρένα Καραλαριώτου, μετά από την επίσκεψη που πραγματοποίησε στον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο στο Επισκοπείο.

Με την επίσκεψη αυτή, η οποία διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, η  κ κα Καραλαριώτου θέλησε να υπογραμμίσει την διάθεση της να εμπεδώσει, εφόσον κληθεί να αναλάβει τη Δημοτική  Αρχή,  μια καθημερινή συνεργασία με τη Μητρόπολη Λάρισας σε θέματα κοινωνικής προστασίας και βοήθειας των συμπολιτών που έχουν ανάγκη.

«Παρακολουθούμε συνεχώς το  έργο της Μητρόπολης και ως Αντιπεριφέρεια  Λάρισας είχαμε άριστη  συνεργασία με επωφελή αποτελέσματα. Ξέρουμε πολύ καλά και το κύρος και τη δύναμη της τοπικής μας Εκκλησίας και θα συμπαραταχτούμε μαζί της. Μπορούν να αναληφθούν πολλές ακόμη κοινές πρωτοβουλίες, όπως η δημιουργία και λειτουργία ιδρυμάτων για την προστασία των παιδιών, των  κακοποιημένων γυναικών και κάθε άλλης αδύναμης ομάδας πληθυσμού. Επί πλέον, μπορούμε να δούμε και κοινές δράσεις σε θέματα προσκυνηματικού τουρισμού στην περιοχή, ώστε να ενισχυθεί και η οικονομία της πόλης. Αυτό που προέχει όμως είναι η κοινή μας θέληση να συνεργαστούμε για το κοινό καλό»

Από την πλευρά του, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιγνάτιος εξέφρασε τις ευχές του στην κ. Καραλαριώτου για καλή επιτυχία  και καλή δύναμη στον αγώνα της,  και υπογράμμισε με τη σειρά του ότι η τοπική Εκκλησία συνεργάζεται  και στηρίζει κάθε προσπάθεια που αποβαίνει προς το κοινό καλό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ