ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ

RKomitsasΤην πλήρη αντίθεσή του στις προωθούμενες αλλαγές για το φρέσκο γάλα εκφράζει με δημόσια δήλωσή του ο δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Ρίζος Κομήτσας, προειδοποιώντας ότι θα οδηγήσουν στον αφανισμό τους Έλληνες αγελαδοτρόφους.

Στη δήλωσή του ο δήμαρχος Κιλελέρ τονίζει:

« Για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στη βούληση της ελληνικής κοινωνίας και σε κυβερνητικές αποφάσεις, που λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες υπουργείων.

Δυστυχώς, με τις αλλαγές στην αγορά του φρέσκου γάλακτος, που προωθεί το Υπουργείο Ανάπτυξης, αποδεικνύεται ότι ορισμένοι είτε έχουν πάρει διαζύγιο από τη λογική είτε θέλουν να εξυπηρετήσουν συμφέρονται τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με τους Έλληνες αγελαδοτρόφους, με την προοπτική της ελληνικής αγελαδοτροφίας και του πρωτογενούς τομέα συνολικά.

Η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης έχει περιχαρακωθεί πίσω από δήθεν μελέτες, που εκπορεύονται από διάφορα κέντρα και επιμένει να αγνοεί προκλητικά τις θέσεις των ελλήνων παραγωγών γάλακτος για ένα ζήτημα εθνικής σημασίας, που αφορά στην ίδια τη βιωσιμότητα των κτηνοτροφικών και γεωργικών εκμεταλλεύσεων της χώρας μας.

Αλήθεια είναι δυνατόν πιστέψει κανείς ότι με τη διάθεση στην αγορά γάλακτος 11 ημερών, ως φρέσκου, εξυπηρετείται κάποιο εθνικό συμφέρον;

Δεν αντιλαμβάνονται στην Κυβέρνηση ότι με αυτή την επιλογή οδηγούν στον αφανισμό 3.500 ελληνικές αγελαδοτροφικές μονάδες και ότι θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας;

Έτσι, θα αναπτύξουμε την οικονομία μας, διαλύοντας τον παραγωγικό ιστό της χώρας και δίνοντας στους Έλληνες να πιούν γάλα εισαγόμενο, αμφιβόλου ποιότητας και διατροφικής αξίας;

Δεν κατανοούν οι κυβερνώντες ότι μαζί με την αγελαδοτροφία θα πληγούν και οι Έλληνες αγρότες, που τροφοδοτούν τις εγχώριες γαλακτοπαραγωγικές μονάδες με ελληνικές ζωοτροφές;

Εμείς, επιμένουμε ότι στην Ελλάδα το φρέσκο γάλα θα πρέπει συνεχίσει να είναι πραγματικά φρέσκο και 100% ελληνικό.

Διατρανώνουμε την πλήρη αντίθεση των αγροτών και των κτηνοτρόφων της περιοχής μας και της δημοτικής αρχής Κιλελέρ στις προωθούμενες ρυθμίσεις της Κυβέρνησης για το φρέσκο γάλα και ζητάμε να μην ψηφισθούν τέτοιες ρυθμίσεις από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, ο καθένας οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του εδώ και τώρα.

Οι αγελαδοτρόφοι μας χρειάζονται την έμπρακτη στήριξη της ελληνικής πολιτείας με μέτρα ουσίας για τον περιορισμό του κόστους παραγωγής, για την υποστήριξη των συνεργατικών κινήσεων και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των εκμεταλλεύσεών τους ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ