ΚΡΑΤΟΣ… ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ KAI ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ  –Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.

MPETSIOΤις τελευταίες ημέρες οι δικαιούχοι του κοινωνικού τιμολογίου της Δ.Ε.Η. , ”δέχονται ” στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς του ρεύματος , το “bonus” της χρήσης των ηλεκτρικών συσκευών θέρμανσης , αφού, – όπως ήταν φυσικό-, ξεπέρασαν το ”όριο” της προβλεπόμενης ηλεκτρικής κατανάλωσης του κοινωνικού τιμολογίου, πιστεύοντας (αφελώς όπως αποδείχθηκε), στην φερεγγυότητα του κράτους,

το οποίο αποφάσισε , για τον περιορισμό της αιθαλομίχλης, κάποιων ημερών του χειμώνα , να επιτρέψει τη χρήση των θερμαντικών μέσων από τους ανθρώπους της ειδικής αυτής κατηγορίας , δηλαδή από συνανθρώπους μας χαμηλής εισοδηματικής τάξης , ανέργους και ασθενείς . Το «…φερέγγυο» αυτό Κράτος , αποδείχθηκε δυστυχώς για μία ακόμη φορά αφερέγγυο, αναξιόπιστο , με συμπεριφορά δίκην «κατσαπλιά»… Οι άτυχοι αυτοί άνθρωποι καλούνται σήμερα να πληρώσουν στην κυριολεξία , από το …..”περίσσευμα ” τους  την τραγική ανευθυνότητα και ανεπάρκεια των αρμοδίων … Όταν η Κεντρική Εξουσία απαιτεί από τους πολίτες , υπευθυνότητα και καρτερικότητα , τότε δεν μπορεί να φέρεται ανεύθυνα και αναξιόπιστα. Οι ευθύνες  βέβαια , -όπως πάντα στην Ελλάδα-, θα μεταφερθούν  από τον ”Άννα στον Καιάφα” , …..διαχρονικό ελληνικό ”σπόρ”…..

Με τα «καμώματα της κοκκινοσκουφίτσας» όμως, κάποιος τι πρέπει να κάνει ; Να θυμώσει, να φωνάξει, η να γελάσει ; Επειδή είναι πολύ πιθανό ο κόσμος να αρχίσει να γελά, επειδή ”περίσσεψαν” τα παρορμητικά συναισθήματα , τότε σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα.

……….<< Να οργανωθούμε ρε παιδιά >> που έλεγε και το γνωστό ανέκδοτο……….

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ