ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

panagiotisΔεν θα καλύψει τελικά το υπουργείο  Υγείας, μέρος των χρημάτων νοσηλείας σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης για τον μικρό Παναγιώτη Γεωργοτά από την Κέρκυρα που πάσχει από νευροβλάστωμα, μια επιθετική μορφή καρκίνου…

Όπως ενημερώνει ο πατέρας του παιδιού, μέσω του Facebook, το υπουργείο έδωσε αρνητική απάντηση, γιατί η θεραπεία είναι πειραματική. Για την υπόθεση του παιδιού, έχει κινητοποιηθεί όλο το νησί ενώ διοργανώθηκε και τηλεμαραθώνιος προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό (διαβάστε εδώ σχετικό ρεπορτάζ του ertopen). Σημειώνεται ότι η θεραπεία που προτείνει το Memorial Hospital της Νέας Υόρκης, δίνει εξαιρετικά υψηλές πιθανότητες επιβίωσης.

H δήλωση του πατέρα

«Με λύπη θέλουμε να σας ανακοινώσουμε ότι το υπουργείο Υγείας (υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης και Σταμούλης Στέφανος) μετά από δυο μήνες υποσχέσεων και κοροϊδίας, ότι το υπουργείο θα καλύψει μέρος τον χρημάτων της νοσηλείας του Παναγιώτη στη Νέα Υόρκη, λάβαμε αρνητική απάντηση διότι η θεραπεία αυτή είναι πειραματική.

Δίνοντας εμείς στοιχεία ότι η θεραπεία αυτή είναι η μοναδική που μπορεί να έχει κάποια αποτελέσματα έστω και αν είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο για τη ζωή του Παναγιώτη (0% πιθανότητες σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά 70% στην Αμερική) η απάντηση ήταν πάλι αρνητική.

Δυστυχώς τα πράγματα για τον Παναγιώτη δεν είναι όπως τα θέλαμε (στην Αθήνα δεν μπόρεσαν ούτε να καταστείλουν τη νόσο αλλά το αντίθετο) όταν ήρθαμε στη Νέα Υόρκη διαπιστώσαμε ότι το μέγεθος του προβλήματος είναι μεγαλύτερο και ότι ο Παναγιώτης πρέπει να κάνει θεραπείες ξεχωριστά από αυτές για τις οποίες ήρθαμε ανεβάζοντας κατά πολύ το κόστος (125.000 δολάρια μέχρι τώρα επιπλέον από τα 265.000 δολάρια που ήταν στην αρχή).

Θέλω με αυτό να πω ότι το υπουργείο Υγείας δίνει στον Παναγιώτη τη χαριστική βολή για την ζωή του.

Ο Παναγιώτης όμως δίνει τη μεγαλύτερη μάχη με συμπαραστάτες όλους εσάς και το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ δεν βγαίνει από τα χείλη αλλά μέσα από την ΚΑΡΔΙΑ μας.

Όσο για τους παραπάνω του υπουργείου, τους αφήνω στην κρίση σας.

Τελικά ποια πατρίδα και ποια Ελλάδα θέλουμε για τα παιδιά μας……….

Ευχαριστώ»

ertopen.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ