ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Καλούνται οι παλαιοί απόφοιτοι να προσφέρουν φωτογραφίες – ενθύμια  από τη σχολική τους ζωή

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ προσπάθεια που ξεκίνησε το 1ο Γυμνάσιο Λάρισας για την  αναπαλαίωση του ιστορικού συγκροτήματος του 1ου Γυμνασίου – 1ου Λυκείου συνεχίζεται. Τις ημέρες αυτές,   χάρη στην παρέμβαση και του Δήμου Λαρισαίων ολοκληρώθηκε το βάψιμο και του ισογείου του Σχολείου.

Ειδικότερα, ο Δήμος με τις Τεχνικές του Υπηρεσίες, αλλά και η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κα Λένα Ξυνοπούλου, ανταποκρίθηκαν αμέσως στο αίτημα του 1ου Γυμνασίου  και διέθεσαν συνεργείο για την βαφή του κτιρίου.

Ως γνωστόν η προσπάθεια αναπαλαίωσης του αρχαιότερου σχολείου της Λάρισας ξεκίνησε από το ίδιο το 1ο Γυμνάσιο που με δικά του χρήματα έβαψε τον 1ο όροφο και τα κλιμακοστάσια του.  Έτσι, μετά το βάψιμο και του ισογείου στα χρώματα της κίτρινης και κόκκινης ώχρας που δίνουν μια νοσταλγική χροιά στην ατμόσφαιρα του σχολείου, απομένει μόνο ο 2ος όροφος για τον οποίο το 1ο Γυμνάσιο  συγκεντρώνει ήδη χρήματα από γονείς και όσους άλλους θέλουν να βοηθήσουν την προσπάθεια.

Σκοπός της Διεύθυνσης είναι να γίνει το συγκρότημα ένας μουσειακός χώρος που θα «διδάσκει» στα παιδιά την ιστορία του σχολείου που, εν πολλοίς είναι η ιστορία της λαρισαϊκής εκπαίδευσης.

Στην προσπάθεια αυτή η Διεύθυνση του σχολείου καλεί όσους από τις χιλιάδες των παλαιών αποφοίτων διαθέτουν παλιές φωτογραφίες από τη σχολική ζωή το «Α’ Αρρένων» και θέλουν να προσφέρουν  αντίγραφά τους για να αναρτηθούν   στο σχολείο, να επικοινωνούν με τη διεύθυνση του σχολείου στο τηλ. 2410.620.720

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των εργασιών, ο διευθυντής του Σχολείου κ. Αλέξης Καλέσης, ο Σύλλογος Καθηγητών και ο Σύλλογος  Γονέων εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες προς το Δήμο Λαρισαίων που πάντα τους συντρέχει στα προβλήματα τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ