ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ 3ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

aima (Αντιγραφή)Καλεσμένος από το διευθυντή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελώνα κ. Σωτήρη Μπλάνα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Η ΕΛΠΙΔΑ» κ. Απόστολος Παπαϊωάννου έκανε μια ωραία παρουσίαση και είχε μια πολύ καλή και εποικοδομητική συζήτηση με τους 40 περίπου μαθητές των δυο τμημάτων της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου για το αίμα και την εθελοντική αιμοδοσία.

Η πρόσκληση του προέδρου της «ΕΛΠΙΔΑΣ» έγινε ύστερα από πρόταση των διδασκαλισσών κ. Πετρούλας Πονηρού και κ. Βάσως Κουκούλη στα πλαίσια των μαθημάτων αγωγής υγείας, που πραγματοποιούν στις τάξεις τους και στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τους μαθητές τους να μάθουν περισσότερα πράγματα για το αίμα και την αιμοδοσία και να γνωρίσουν καλύτερα το έργο και την προσφορά του Συλλόγου «Η ΕΛΠΙΔΑ» στην τοπική κοινωνία.

Ο κ. Παπαϊωάννου, παλιός δάσκαλος ο ίδιος, κέρδισε αμέσως την εμπιστοσύνη και το ενδιαφέρον των μαθητών και με τη βοήθεια των πολυμέσων του σχολείου έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση για το αίμα και την αιμοδοσία με τον τριπλό στόχο:

 Να μάθουν κάποια επιπλέον πράγματα οι μαθητές για το αίμα και τη λειτουργία του, τις ομάδες αίματος και τη σημασία τους στις αιμοδοσίες και να γνωρίσουν καλύτερα το έργο και την προσφορά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» στο κοινωνικό σύνολο.

 Να μεταφέρουν όσα είδαν, άκουσαν και έμαθαν στους γονείς τους και να τους παρακινήσουν με τον τρόπο που τα παιδιά μπορούν να τους πείθουν, να γίνουν, αν δεν είναι ακόμη, εθελοντές αιμοδότες και

 Τέλος, να τα θυμούνται όλα αυτά και όταν μεγαλώσουν, κάποιοι από αυτούς να αποφασίσουν να γίνουν οι ίδιοι Εθελοντές Αιμοδότες, για να υπάρχει μέλλον και προοπτική στο εθελοντικό αιμοδοτικό κίνημα στον τόπο μας.

Ακολούθησε μια δημιουργική συζήτηση, στην οποία απαντήθηκαν όλες οι απορίες και τα ερωτήματα των παιδιών και απ’ ότι φάνηκε όλοι οι μαθητές έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από όσα είδαν, άκουσαν και έμαθαν στην παρουσίαση αυτή.

Στο τέλος διανεμήθηκαν στους μαθητές τα φυλλάδια και όλο το ενημερωτικό υλικό, που κατά καιρούς τύπωσε και διανέμει στους κατοίκους της περιοχής ο Σύλλογος «Η ΕΛΠΙΔΑ» με σκοπό να τους ευαισθητοποιήσει περισσότερο και να τους πείσει να γίνουν, όσοι δεν είναι ακόμη, Εθελοντές Αιμοδότες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ