ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΝΑ ΠΟΥΛΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΚΑΠΝΟ

KAPN (Αντιγραφή)Συνελήφθη χθες (21-03-2014) το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, 36χρονος, προσωρινά υπεύθυνος καφετέριας, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα, παράνομη οπλοκατοχή και υγειονομικές παραβάσεις.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο 36χρονος κατέχει και διαθέτει προς πώληση αφορολόγητο καπνό, τον οποίο αποκρύπτει στην καφετέρια που εργάζεται και στην οικία του, πραγματοποίησαν έλεγχο στο ανωτέρω κατάστημα, ιδιοκτησίας 47χρονης ημεδαπής. Κατά τον έλεγχο, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη σε ντουλάπι της κουζίνας του καταστήματος και κατασχέθηκε μία νάιλον σακούλα που περιείχε χύμα αφορολόγητο καπνό, βάρους (500) γραμμαρίων.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι ο 36χρονος λειτουργούσε το κατάστημα, ως προσωρινά υπεύθυνος, στερούμενος βιβλιαρίου υγείας, κατάστασης εργασίας και άδειας μουσικών οργάνων.

Επιπλέον, συνελήφθη μία 27χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρουμανίας, η οποία εργαζόταν ως σερβιτόρα χωρίς άδεια εργασίας και βιβλιάριο υγείας. Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος απουσίαζε και αναζητείται, ενώ σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του τελωνειακού κώδικα και υγειονομικές παραβάσεις.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του 36χρονου και σε αποθήκη αυτής, με την παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, κατά την οποία βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

o    (17) νάιλον συσκευασίες, επιμελώς κρυμμένες κάτω από τσουβάλια, που περιείχαν (8,560) κιλά αφορολόγητου χύμα καπνού,
o    μία δερμάτινη θήκη καπνού με (94) γραμμάρια αφορολόγητου χύμα καπνού,
o    μία κυνηγετική καραμπίνα,
o    (56) κυνηγετικά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και
o    μία δερμάτινη φυσιγγιοθήκη χωρίς φυσίγγια.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς είχε αποκρύψει κι άλλες συσκευασίες με χύμα αφορολόγητο καπνό σε αγροτικό κτίσμα στέγασης μηχανήματος (πομόνα) για την άντληση ύδατος από γεώτρηση προς άρδευση των χωραφιών, το οποίο βρισκόταν σε αγροτική περιοχή.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το προαναφερόμενο κτίσμα, μέσα στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τριάντα εννέα (39) νάιλον συσκευασίες με αφορολόγητο χύμα καπνό, συνολικού βάρους (19,786) κιλών.

Η συνολική κατασχεθείσα ποσότητα καπνού βάρους (28,940) κιλών θα αποσταλεί στο Τελωνείο Λάρισας για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ