ΣΥΣΤΟΙΧΙΑ ΗΛΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΟΧΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ!

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ελπίζει να κατασκευάσει μια συστοιχία από ηλιακούς συλλέκτες που θα βρίσκονται σε τροχιά και θα επεκτείνονται σε  χώρο όσο εννέα γήπεδα ποδοσφαίρου!…

Ο μηχανικός διαστημικών σκαφών από το Ναυτικό Ερευνητικό Εργαστήριο των ΗΠΑ, Paul Jaffe, εργάζεται στο τμήμα ηλιακών μονάδων που πρόκειται να βρουν εφαρμογή  στο διάστημα.

Σύμφωνα με τον Jaffe, αφού οι ηλιακές μονάδες βρεθούν σε τροχιά, ρομπότ θα τις συγκεντρώνουν δημιουργώντας μια τεράστια συστοιχία. Στη συνέχεια η ηλιακή ενέργεια θα μετατρέπεται σε ραδιοφωνική συχνότητα που θα συλλαμβάνουν οι δέκτες στη Γη.

Ο Jaffe έχει επίγνωση του πόσο τρελό ακούγεται το σχέδιο: «Ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ότι είσαι τρελός, μέχρι τη στιγμή που θα υλοποιηθεί κάτι. Προσπαθήσαμε να κατασκευάσουμε ηλιακές εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας στο έδαφος, αλλά το κόστος είναι αστρονομικό, το διακύβευμα υψηλό και οι συνέπειες του σχεδιασμού μπορεί να είναι θανατηφόρες.»

Η κριτική όμως για αυτά τα μεγαλόπνοα σχέδια συνοψίζεται στο εξής: Καλές οι σκέψεις για επέκταση έξω από τη μπλε σφαίρα, αλλά πρώτα θα πρέπει να έχουμε όλες τις απαραίτητες γνώσεις για τις  μεγάλης κλίμακας ηλιακές τεχνολογίες στη Γη, πριν αρχίσουμε να στέλνουμε εκατοντάδες πειραματικές μονάδες στο διάστημα. Ο ήλιος μπορεί να  περιμένει.

Discovery News

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ