ΤΑΥΤΙΣΗ ΘΕΣΕΩΝ «ΘΕΣ ΓΑΛΑ» – «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ» ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ

gala (Αντιγραφή)Για τις τελευταίες  κυβερνητικές αποφάσεις για το θέμα του γάλακτος που οδηγούν, κατά κοινή διαπίστωση, την αγελαδοτροφία σε σταδιακή συρρίκνωση και αφανισμό, συζήτησαν ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης επικεφαλής και στελέχη της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» κατά την επίσκεψή τους στα γραφεία του συνεταιρισμού αγελαδοτρόφων Θεσσαλίας – Πιερίας «Θες Γάλα».

Στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Θανάση Βακάλη και τους συνεργάτες του, ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι οι κυβερνητικές πολιτικές, δεν διστάζουν  να πλήξουν ακόμα και ένα δυναμικό κλάδο του πρωτογενούς τομέα και της κτηνοτροφίας όπως η αγελαδοτροφία.

Ο κ. Καλογιάννης, συμφώνησε απόλυτα με τις διαπιστώσεις του προέδρου του «Θες Γάλα» ότι οι επιλογές της κυβέρνησης καταστρέφουν  έναν ολόκληρο κλάδο του πρωτογενή τομέα, που συμβάλλει τα μέγιστα στο ΑΕΠ.

«Συνεχίζουν τις επιθέσεις τους με τις πολιτικές φτωχοποίησης τους ελληνικού λαού μη διστάζοντας να επιτεθούν ακόμα και σε ένα  δυναμικό κλάδο όπως αυτός της αγελαδοτροφίας», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων. Παράλληλατόνισε ότι η στόχευση της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» ως δημοτικής αρχής είναι συμβάλει στη ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, ζητώντας από τα στελέχη του Συνεταιρισμού συνεργασία, ιδέες και  προτάσεις. «Ο Δήμος της Λάρισας, τόνισε ο υπ. δήμαρχος  απευθυνόμενος στον κ. Βακάλη, μπορεί να σταθεί αρωγός να ενισχύσει και να ανοίξει δρόμους σε κινήσεις και δράσεις σαν τη δική σας που αποτελούν πρότυπο, βοηθούν στην τοπική ανάπτυξη  και δημιουργούν θέσεις εργασίας  Η παραγωγική ανασυγκρότηση αποτελεί άλλωστε έναν από τους βασικούς άξονες της πολιτικής μας.

Από την πλευρά τους ο κ. Βακάλης και τα στελέχη του «Θες Γάλα», έθεσαν στη συζήτηση προτάσεις και ιδέες, για την προβολή και προώθηση των παραγωγών και των συνεταιριστικών δράσεων, τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και σε θέματα συνεργασίας με ανάλογες δράσεις κοντινών δήμων, με ενίσχυση των παραγωγών με αξιοποίηση των υποδομών του δήμου (επιστημονικό προσωπικό,  παραχώρηση χώρου για δημιουργία μόνιμης αγοράς παραγωγών), ενώ έθεσαν και το ζήτημα της επανεξέτασης των δημοτικών τελών για τα πρατήρια διάθεσης προϊόντων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ